KISSADAN HİSSELERLE SİYASET

YAYINLAMA: 01 Ekim 2015 / 20.00 | GÜNCELLEME: 01 Ekim 2015 / 20.00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran seçimlerinin sonucunu sindiremediğini her fırsatta ortaya koyuyor. Bu nedenle de hedefine HDP'yi ve eş başkanı Selahattin Demirtaş'ı koymuş durumda. Cumhurbaşkanı HDP'yi hedef alırken yandaş yalaka medyada durur mu? Onlarda yalan yanlış haberleri yarıştırıyorlar. Kürtler ya da Kürtlerle bağlı her kurum fiziki ve sözlü saldırının muhatabı durumda.

Son olarak DİHA, Kürdider gibi kurumların olduğu binaya Diyarbakır'da bir operasyon düzenlendi. Gazetecilerin ellerinde ve yüzlerinde barut kokusu arandı. Gözaltına alınan 32 kişi sabaha karşı serbest bırakıldı. Ancak gazetecilerin bırakıldığı saatlerde yandaş SABAH gazetesi Ağır silahların olduğu resim kullanarak DİHA'ya baskını manşetten vermiş ve dağıtıma yollanmıştı. Haberde sanki gazeteciler ile silahlı eylemler arasında bağ kuran bir algı yaratılmak istenmişti. Böylesine açık bir provakasyon yayıncılığının tek hedefi var. HDP'yi ve ona destek veren kurumları, kişileri yıpratmak.

1 Kasım seçimlerine giderken her gün sıkıcı, üzücü haberler alıyoruz. Çocuk ölümlerine tanık oluyoruz. Bu kadar acımasız savaş politikası yürüten AKP ye ve Erdoğan'a karşı çok ciddi analiz yapmaya gerek yok diye düşünüyorum. O nedenle de Kıssadan Hisselerle derdimi anlatmak istiyorum .

KAMBUR

''Adamın birisi kamburmuş. Yolda bir arkadaşı ile karşılaşmış. Arkadaşı ile hoş beşten sonra arkadaşının bir önerisi olmuş. Arkadaşı ona bir hamam tavsiye etmiş. Oraya giderse kamburu alınabilirmiş.

Adam bu öneriyi kabul etmiş. Günlerden salı günü tarif edilen hamama gitmiş. Hamamın göbek taşına oturmuş. Adamın geldiğini gören cüceler etrafında Çarşambadır çarşamba, çarşambadır çarşamba diye söylenmeye başlamışlar. Adam da cücelere uyarak aynı tempoyla çarşambadır çarşamba demiş. Cüceler adamın kamburunu almışlar adam dimdik hamamdan çıkarak evinin yolunu tutmuş. Mutlu mu mutlu.

Bir gün yolda yürürken başka bir kambur arkadaşına rastlamış bizim adam. Kambur arkadaşını görünce şaşırmış. Kamburuna ne oldu diye sormuş. Adam olan biteni bir çırpıda anlatmış. Tavsiye etmiş sende git diye.

Kambur adam günlerden perşembe günü hamama gitmiş. Göbek taşına oturmuş. Yine aynı sahneler ortaya çıkmış. Cüceler çarşambadır çarşamba demeye başlamışlar. Günlerden Perşembe olduğunun bilincinde olan kambur cücelerin tersine perşembedir perşembe demiş. Cüceler çarşamba kambur perşembe demiş. Bunun üzerine diğer kamburdan aldıkları kamburu bunun üzerine koymuşlar, bizim doğrucu kambur olmuş mu çifte kamburlu ? ''

Burada kıssadan hisse şudur. Egemenlerin dümen suyunda olursan ödüllendirilirsin. Teşvikler verilir, siyasi ikbal sağlanır vs. Ama egemenlere karşı bir duruş sergilersen ödüllendirilmek yerine cezalandırılırsın. Bugün yandaş medyanın arasında, bütün engellemelere karşın özgür habercilik yapan DİHA çalışanlarının başına gelen çifte kamburlu olmaktır.

HDP ve ERDOĞAN

Kendine aşırı güveni olan birisi varmış. Güreşe çıkarmış. Güreşe çıkarken rakibine ''heyyytttt ulan'' diye bağırırmış. Bu naradan etkilenen rakip güreşçi çok kolay tuş olurmuş. Bu defalarca tekrarlanmış hepsinde rakip güreşçiler naraya yenik düşüp tuş olmuşlar.

Bir gün bu nara atmayı çok seven güreşçinin karşısına sağır bir güreşçi çıkmış. Aynı taktiği deneyen güreşçi yine heeyyyttt ulan diye nara atmış. Sağır güreşçi duymadığı için atılan narayı, güreşmeye devam etmiş. Naradan etkilenmeyen sağır güreşçi yüklenmiş te yüklenmiş ve sonunda efelenmeyi pek seven güreşçiyi tuş etmiş.

Burada Kıssadan hisse şudur. Erdoğan 13 yıllık seçim zaferleri karşısında fazlasıyla hot zotlandı.7 Haziranda yapılan seçimlerde HDP sağır güreşçi gibi davrandı Erdoğan'ı ve AKP'sini tuş etti. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış gibi şimdi yeni bir güreş sahnesi kuruluyor 1 Kasımda. HDP yine sağır güreşçi gibi tuş edecek bu yüreği buzdan kabadayıları.

Kendinize güvenin. Halkın sağduyusuna güvenin. Barış çağrıları karşılık bulacak, savaştan beslenenler 1 Kasımda yenilecekler. Enseyi karartmayalım değil mi?

 

KISSADAN HİSSELERLE SİYASET