Yöneticilerimiz uyuyor muuuuu?

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Yıllar önce televizyonlarda bir çatı kaplama malzemesinin reklamı vardı. Isınamayan bina sakinleri kapılarını açıp, apartmanın içerisinde, “Yöneticimiz uyuyor muuuu?” diye bağırırdı.

Dün IŞİD’in Antep’te köle ticareti irtibat bürosu olduğunun haberini görünce içimden aynı şekilde bağırmak geldi: “Yöneticilerimiz, kolluk güçleri, istihbarat örgütleri uyuyor muuuuu” diye…

Zira Alman televizyonu ARD’nin gelip, görüntülü olarak yayınlayacağı kadar ayyuka çıkmış bir olayı bizim istihbaratımızın bilmemesi mümkün mü?

 

Yöneticilerimiz uyuyor muuuuu?

Siz istediğiniz kadar Antep şöyle, Antep böyle deyin!

Kimi inandıracaksınız?

Elin oğlu gelmiş, eline kamerayı almış, IŞİD’in köle ticaretini Yezidi kadınları pazarlamasını, adım adım görüntüleyip, yayınlamış dünya aleme…

Tüm bunlar burnumuzun dibinde olurken bizi yönetenler de aynen bizim gibi, sıcacık ofislerinde, evlerinde rahat rahat oturuyorlarmış belli ki!

Hani ülkenin Başbakanı Ankara’daki 100’den fazla insanın yaşamını kaybetmesinin ardından, “Hücre evlerinin tümünün yerini biliyoruz ama, suça karışmadıkları sürece birşey yapamayız” demişti ya!

Klavuzumuz Başbakan olduğuna göre, kenti yönetenlere de bu hücre evlerin hepsini bilmek, ama suç olmadığı sürece karışmamak, görmemek düşer elbette…

Sonuçta pazarlanan kadın, hele bir de Êzidi kadınsa ne gerek var bunlarla uğraşmaya diye düşündüler zahir!

                                               ***

Alman NDR ve SWR haber siteleri, IŞİD’in kaçırdığı Êzidi kadın ve çocukların sanal sistemle satışa sunulduğunu haber yapıyor. Antep’teki köle satış büroları üzerinden bir yıldır 250 Êzidi kadın ve çocuğu IŞİD terör örgütünden geri alan bir aracı, örgüte 2,5 milyon dolardan fazla para yolladığını iddia ediyor.

Beni gazeteci olarak yaptığım yayın ve yazdığım yazılar için “fişleyen” devlet oralı bile olmuyor. Ne IŞİD’in kullandığı sitelere müdahale ediliyor, ne de köle satış bürolarına…

                                               ***

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un İçişleri Bakanı’na sorduğu, “Gaziantep’te IŞİD terör örgütüne bağlı kaç tane irtibat bürosu bulunmaktadır?  Eğer bulunmakta ise bu irtibat bürolarının herhangi bir yasal dayanağı var mıdır? Bu bürolar hangi isminler adı altında faaliyetlerini sürdürmektedirler? Bu bürolar herhangi bir kuruma bağlı olarak çalışmakta mıdır?

Gaziantep’teki bu büroda kaç Êzidi kadın ve kız çocuğu satılmıştır? Bu kadın ve çocuklar hangi tarihlerde kimlere satılmıştır? IŞİD terör örgütünün söz konusu kadın ve kız çocuklarının köle ticaretinden elde ettiği para doğru ise ( 250 köle kadın ticaretini yapan ve örgüte 2. 5 milyon para aktaran) bu parayı aktaran aracı kimdir? Bu parayı hangi yolla örgüte teslim etmektedir?” sorularının yanıtını bilmeye bu kentte yaşayan herkesin hakkı var.

Bu kentin insanları; yaşadıkları, herşeyini tırnaklarıyla kazarak bugüne getirdikleri kenti dünyanın gözünde iyi şeylerle gündeme getirmek için çırpınırken, kent halkının bu çabasını yerle bir etmek, tüm yöneticileri tepeden tırnağa yükümlülük ve sorumluluk altına sokar ve halka bunun hesabını vermek zorundadırlar.

 

 

 

Yöneticilerimiz uyuyor muuuuu?