Tehlikenin henüz farkında değiliz ama…

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

 IŞİD’in tüyler ürperten cinayetlerini, kadınlara, çocuklara uyguladığı aşağılık eylemleri izliyoruz.

Yaşadığımız kentin IŞİD terörü altında olduğu haberlerini okuyoruz, ama ne yazık ki halen pek çoğumuz bu tehlikenin vardığı ve varabileceği boyutların tam olarak idrakinde değiliz.

Şu anda bize bulaşmıyor ya diye sessizce izlerken, defolup gideceklerini zannediyoruz.

Ama ne yazık ki öyle değil!

Ve biz tehlikenin henüz farkında değiliz..

                                   ***

Tehlikenin boyutlarını gösterebilmek açısından, Suriyeli gazeteci, Türk-Arap İişkileri Uzmanı Hüsnü Mahalli’nin  yazdıklarına dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bu rezalet devam ettiği sürece 10-15 yıl sonra Suriye ve Irak nüfusunun yüzde 30’u cahil olacak. Cehalet yeni kuşak IŞİD’çi yaratmak için en önemli unsur. Cehalete dinsel ve mezhepsel söylemleri monte etmek çok daha kolay. Türkiye’deki cemaatler bunun en somut kanıtı. Böyle devam ederse Türkiye’nin yeni kuşakları IŞİD’ten farklı olmayacak” diyor Hüsnü Mahalli.

                                               ***

Mahalli, IŞİD gibi din tandanslı terör örgütlerine zemin hazırlayan koşulları da şöyle sıralıyor:

Cehalet, dincilerin besin kaynağı
Cehalete dinsel ve mezhepsel söylemleri monte etmek çok daha kolaydır.
Türkiye’deki cemaatler bunun en somut kanıtıdır.
Televizyonlarda giderek yaygınlaşan dini içerikli programların amacı cahil insanları yüzeysel ve gerçek olmayan dini söylemlerle esir alıp kullanmaktadır.
Tipik bir Suudi Selefi Vahabi taktiği.
Bugün bu ülkede yaşanan süreç devam ederse Türkiye’nin yeni kuşakları IŞİD’ten farklı olmayacaktır. Tek farkla IŞİD çok daha deneyimli ve becerikli.
Örneğin küçük yaşta çocukları topluyor, özel eğitimden geçirerek beyinlerini yıkıyor ve intihar eylemcisi olarak hazırlıyor. Yani hemen yok edilmezse 5-10 yıl sonra IŞİD’in elinde binlerce intiharcı olacak ve bunları istediği yerde ve zamanda kullanabilecek.”

Mahalli’ye göre (ki yüzde yüz katılmamak mümkün değil) cehalet, yeni kuşak IŞİD’çi yaratmak için en önemli unsur.

                                   ***

Kanlı terör örgütü IŞİD, işgal ettiği yerlerdeki kadınları, önce cinsel istismar aracı olarak kullanıyor, sonra da zincirlere bağlayıp, pazarlarda köle olarak satıyor” diye yazan Mahalli,  IŞİD’in bölge ülkelerinde neden olduğu kabusu, “Bu sapık ruh hastalarından dolayı bugün artık Suriye, Irak, Yemen, Libya, Afganistan, Somali ve Nijerya’da milyonlarca çocuk okula gitmiyor, gidemiyor” hatırlatmasında bulunuyor.

Irak’ın yüzde otuzunu ve Suriye’nin yüzde yirmisini kontrol eden ‘hepsi ruh hastası, katil, sapık ve öldürmeye programlanmış’ dediği IŞİD’in 60-70 bin militanı olduğuna dikkat çekiyor.

                                   ***

Bugün Sabah sütunlarında okuyacaksınız, Alman gazeteci ve yayıncı Jürgen Todenhöfer de "Türkiye- Suriye sınırı güvenli değil. IŞİD'e Türkiye üzerinden her gün en az 200 militan katılıyor" diye yazdı.

Geçtiğimiz yıl IŞİD’i Musul'da inceleyen ve burada 10 gün kalan Alman gazeteci ve yayıncı Jürgen Todenhöfer Türkiye üzerinden IŞİD'e her gün en az 200 militanın katıldığını ifade ederken "Ben de aynı yolu kullanarak bölgeye giriş yaptım" diyor.

Türkiye üzerinden IŞİD’e giden 200 civarında militanın içerisinde çok sayıda Türkiye insanı olduğunu da bilmem söylemeye gerek var mı?

Düşünmek bile insanın sinirlerini bozmaya yetiyor…

 

Tehlikenin henüz farkında değiliz ama…