“Terör amacına ulaşamayacak” mış!

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

 

Dün, devlet büyüklerimiz böyle buyurdu..

Hem İçişleri Bakanı Efgan Ala, hem Mehmet Şimşek, IŞİD’li teröristin, “Antepli”       olduğunu açıkladıktan sonra, “Terör amacına ulaşamayacak” dediler, bir ağızdan!

                                   ***

Ne zaman?

Terör amacına ulaşamayacaksa, devlet de bu söyleminde ciddiyse, yarından tezi yok, ulaşamasın o zaman. Ulaştırmayın!

Elinizi tutan, “Aman bu terör amacına ulaşsın, karışmayın” diyen mi var?

Herşey iki dudağınızın arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolayısıyla AKP isterse, şu anda, şu dakikada bu terör sona erebilir. Bunu, bu ülkede yaşayan sağduyulu her insan böyle biliyor.

Çözüm sürecini kaldığınız yerden devam ettirir, Doğu ve Güneydoğu halkı üzerine fütursuzca boca ettiğiniz güvenlik güçlerini getirip, Antep’teki IŞİD yuvalarını temizlersiniz, terör de sona erer. En azından asgariye iner.

Böylece devlet olarak vatandaşınıza “ölüm hakkı” değil, “yaşam hakkı” tanıyarak, bahtiyar olursunuz, kötü mü?

                                               ***

Yok eğer, aradan geçen 30 yıl ve 40 bin ölü gibi, bir 30 yıl daha, bir 40 bin ölü sonra terör amacına ulaşamayacaksa, eksik olmayın!

Kaç anne-baba yavru acısıyla kıvrandıktan, kaç yavru anne-babasız kaldıktan, kaç eş sevdiğini toprağa verdikten, kaç kardeş kardeş acısıyla kıvrandıktan sonra amacına ulaşamayacak terör?

Öngörünüz nedir, biz de bilelim.

Devleti temsil edenlerin, “Terör amacına ulaşamayacak” diye konuşabilmesi için bir öngörüsü ve hedefinin olması lazım.

Ve bu hedef ve öngörünüzü bize de açıklamak zorundasınız!

                                               ***

Yıllarca terörle mücadele eden eski genel kurmay başkanları ve üst düzey askeri yetkililerin, yıllar sonra “Bölgede yalnızca askeri tedbirler veya askeri baskı ile sonuç almanın yanlış olduğunu ve mümkün olamayacağını” söylemesine rağmen, siz halen bölgeyi savaş alanına çevirip, halkı göçe zorlayarak terörü önleyebileceğinizi öngörüyorsanız, toplumu kandıramadığınızı bilmeniz lazım.

Zira, bir kaynağa göre, olaylar başladığından bu yana bölgeden en az 500 gencin daha dağa çıktığı haberi de terörle mücadelenin sizin şu anda uyguladığınız yöntem olmadığını göstermesi açısından önemli.

                                               ***

Yönetiminizdeki ülke; büyük bir hızla iç savaşa sürüklenirken, toplum çok katı bir şekilde ayrıştırılıp, birbirine düşman hale getirilmişken, Suriye’de yeni yönetim inşa edeceğiz hayalinizle 3 milyon Suriyeli bu ülkenin insanlarının kaynaklarını paylaşırken, sünni-müslüman sevdanız yüzünden kentlerimiz terörist barınağı olup, insanlarımız artık sokağa bile çıkmaya korkar olmuşken, her gün bir başka olay ve saldırı ile ülkenin her yanındaki insanlar saldırı hedefi  konumundayken, sizin “terör amacına ulaşamayacak” nutuklarınızın bir anlamı olduğunu mu sanıyorsunuz?

                                               ***

Sayenizde, terör amacına öyle bir ulaşıyor ki, evleri yıkıyor, kalplere dayanılmaz acılar ekiyor, ocaklar söndürüyor. Bu ülkenin gençleri, insanları pisi pisine ölüyor, öldürülüyor, dağa gidiyor.

Eğer, terörün amacına ulaşmasını istemiyorsanız, bugünden, şu dakikadan tezi yok, gömün baltalarınızı ve kaldığınız yerden devam edin de görelim bakalım ne kadar samimisiniz.

 

“Terör amacına ulaşamayacak” mış!