BEN FAİLİ GÖRDÜM FAİL SİZSİNİZ

YAYINLAMA: 24 Ağustos 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2016 / 20.00

Şair demiş ya '' yaş otuz beş, yolun yarısı eder'' diye. İnsan ömründen söz etmiş. İnsanın ortalama ömrünün yetmiş olduğunu düşünmüş ve yaş otuz beş yolun yarısı eder demiş. Ne ki günümüzde insan ömrü değil yetmiş ,otuz beşi bile bulmaz oldu.
Antep’te vahşetin karanlığından beslenenlerin katliamında, yaşamını yitiren elli dört insanımızın yaşlarına bakın. Otuz yaşın üzerinde sadece beş canımız var. Diğerleri otuzun altında. Hatta hatta yirmi beş insan on beşinden de küçük. Bebekler, oyun çağında çocuklar..
Bu katliamda bir ana dört çocuğunu yitirmiş. Kalan bir çocuğu ona yaşama tesellisi. Yoksa intihar ederdim diyor. Bu ananın çığlığını sahi duydunuz mu?
Bir ana '' oğlum saçlarını taradı ben düğüne gidiyorum dedi, bilsem göndermezdim'' diyor. Bu ananın acısına sahi dokunabildiniz mi?
On sekiz yaşın altında olup da katliamda ölen otuz bir çocuğun hayalleri vardı. Sahi onların hayallerini sizlerde hayal edebildiniz mi? Kendi çocuklarınız üzerinden bir an Empati kurabildiniz mi?
Yoksa yoksa onlar Kürt çocukları nasıl olsa büyüdüklerinde terörist olacaklardı deyip günlük yaşayışınıza devam mı ettiniz? Zira televizyon ekranlarında sıfatları büyük kendileri cüce insanlar ölenlerin Kürt mahallesinde olduklarını, mahallenin PKK ye destek verdiğini söyledi. Sizlerde onayladınız mı?
Sosyal medyada katliamın hemen ardından bir şok halinde parçalanmış insan uzuvlarının resimleri paylaşıldı. Ortalık cehennem, görüntüler korkunç. Yüreğiniz kaldırdı mı o resimlere bakmaya? Bir an çocuklarınızı düşünüp, o parçalanmış bedenlerde çocuklarınızın parçalanmış suretlerini gördünüz mü? Yoksa kafanızı çevirip normal hayatınıza devam mı ettiniz?
Halbuki cinayeti hep birlikte işlediniz. Fail biziz dediniz mi?
Evet ben faili gördüm. Fail sizsiniz.
Karanlıktan beslenen bu katil sürülerine ''üç beş öfkeli çocuklar’’ diyen sizlersiniz fail.
Ülkenin sınırlarını kevgire dönüştürüp hatta onlara sınırda refakat edecek kadar sarmaş dolaş olan sizlersiniz fail.
Her IŞİD saldırısında kokteyl örgüt tanımı içinde bir türlü gerçek katili gösteremeyen sizlersiniz fail.
Bunca katliamdan sonra hesap sorma mevkiinde bulunup da hesap sormayan sizlersiniz fail.
Yazarına, sanatçısına, akademisyenine, siyasetçisine, belediye başkanına ters kelepçe takarken gözaltında aldığınız Işid şüphelilerine nazikçe davranan sizlersiniz fail.
Suriye'de, Kobane'de Kürtlerin kaybetmesi için dualar eden, mitinglerde ''ha düştü ha düşecek'' diyen sizlersiniz fail.

Kobane için ayağa kalkmış Kürt halkının mahallerine polis eşliğinde ellerinde palalarla, silahlarla saldıran ve onlara göz yuman sizlersiniz fail.

Antep'in sokaklarında kara bayraklarla gösteri yapanlara, yardım adı altında örgütlenip Işid'e eleman kazandıran faaliyetlere dur demeyen sizlersiniz fail.

Çocuktan katil yaratan eğitim sistemini inşa eden sizlersiniz fail.

İstihbarat birimlerinizi Kürtlere, sol ve sosyalistlere istihdam ederken aynı şerbetten içtiğiniz bu karanlıkta yaşayan yarasalar gibi illegal örgütlenmiş, Antep'in mahallelerini birer cephaneliğe çevirenleri görmeyen sizlersiniz fail.

Mecliste Antep ve Işid üzerine önerge veren HDP ve CHP milletvekillerinin önergelerini tartışmasız ret eden sizlersiniz fail.

Antep HDP milletvekili Mahmut Toğrul, Antep'i Pakistanlaştıracaklar diye feryat figan ederken, aynı meclis kürsüsünden yine aynı ilin milletvekili ''bunların tümü yalan diyen'' Şamil Tayyar fail sizlersiniz.

Suudi Kralı öldü diye ulusal yas ilan edenler, Atatürk hava alanında gerçekleşen Işid katliamından sonra ulusal yas ilan edipte Antep katliamında ölen Kürtler için ulusal yas ilan etmeyen sizlersiniz fail.

Ben faili gördüm. Fail sizsiniz.


 

Celal DENİZ

BEN FAİLİ GÖRDÜM FAİL SİZSİNİZ