Adana'da sanat yaşamak...

YAYINLAMA: 24 Kasım 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 24 Kasım 2018 / 20.00

ADANA :Yaşar Kemal'in "Bereketli Topraklar"nidayım. Adana'nın yaz sıcağından yakınan Adanalı arkadaşıma "Siz de Toros yaylalarına çıkın yaz mevsiminde..." dedim ama bu kez çaresizce " Ne yapasın abi, geçim kavgası işte..." dedi.
Adana'da yaz sıcağı arkada kaldı.
Şimdi tam yaşanacak mevsimi Adana'nın...
Karadeniz bu mevsimde gözü yaşlı ve giderek artan/ısıran ılık soğuğundan çıkıp Adana'nın 21 derecelik yaz sıcağıyla buluşmak çok hoş...
İnsan birden canlanıyor. Karadeniz'in, o küstüğünde doğaya çöken ıslak ve insanı karamsarlığa iten yağmurla karışık sisli günleri yok burada...
Adana'ya Çukurova Belediyemizin daveti üzerine geldim. Bu yıl üçüncü gerçekleştirilecek "Çukurova 3. Uluslarası Karikatür Festivali"ne dış ülkelerden ve ülkemizden çağrılı sanatçı arkadaşlarla bu güzel ve de anlamlı sanatsal etkinliğe katkı vermek için Adana'da buluştuk.
Hep sanat konularını konuşmak çok güzel..
Çukurova Belediyemizin sanatsever başkanı sayın Soner Çetin; karikatür sanatını; "Çizginin gücüyle hem düşündüren; hem de güldüren bir sanat" olarak tanımlarken "Bu yıl festivalde Türkiye ve dünyanın usta çizerlerinin buluşacak, isteyen izleyenler karikatür ustalarını çizecekler; ustalar da onların karikatürlerlerini çizerek yanıt verecekler."
Festivalin ilk gününde bu atölye çalışmasının ilginç olacağını, festivale farklılık ve renk getireceğini düşünüyorum.
Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali'ne bu yıl "Onur Konuğu" olarak Hürriyet gazetesi çizeri Latif Demirci çağrıldı.

Festivalde çizerler; Köksal Mesçi, Ali Fuat Süer ve bana "Vefa Ödülü" verilecek...
Kendi adıma böyle bir düşünceyi herkesten çok -ödül aldığım için değil- alkışlıyorum.
Çünkü, önceleyin şunu belirtmek isterim; ben vefalıyım. İstanbul Vefa semtinden değilim, ama yeşil-beyazlı Vefa kulübü taraftarıyım.
Ama en önemlisi "vefalılık yarışı"nda hiç bir kimseden geri kalmak istemem.
Yaşamımda da hep bu konuyu çok gözetlemiş, korudum hep...
Festivalde böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmemin ne gibi değerlendirmeler sonucunda karara varıldığını soramam tabii ki...

Bildiğim bir şey varsa o da; yaşamda doğru bir çizgide yürümek ve sanat soluyarak yaşamak insanı sonunda mutluluğa taşıyor.
Yaptığım yoruma göre; 1996 yılında yerel basını karikatürle buluşturma çabamın/sevdamın sonucu; Çukurova 3. Uluslararası Karikatür Festivali'nde "Vefa Ödülü" olarak bana dönmüş oluyor.
Ama önemli olan birşey daha var; o da karikatür sanatıyla 1959 yılından bugüne haşır-neşir olan beni ve arkadaşlarım Köksal Çiftçi ve böyle bir ödüle layık gören Çukurova Belediyesi'nin kadirbilirliği, sanatseverliği ve vefalılığı da alkışlanmalı...
Örnek alınmalı, örnek gösterilmeli... Örnek olmak...

Saygıdeğer sanatsever Belediye Başkanı Soner Çetin ve Başarılı sanatsal etkinlikleriyle Çukurova Belediyesinin adını öne çıkaran sanatsever saygıdeğer Belediye Başkanı Soner Çetin'i alkışlıyor, çok anlamlı jestleri için teşekkürlerimle saygılarımı sunuyorum.
Adana'da sanat ortamı yaratmak, solumak ve bunu dünya ile paylaşmak çok güzel bir gelişme...
Adana'da yaşamak varmış...

Adana'da sanat yaşamak...