Yetişkin penceresi

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Bunca boğa ve devekuşu arasında daralan dengeli yetişkin insanlar ve piramitler nasıl davranıyor? Dengeli yetişkinler bütün içinde azınlığı teşkil ederler, hiç olmaz ise şimdilik durum böyle seyrediyor. Zor olanı yapıyorlar da ondan olsa gerek.

Yetişkinler analitik, sistematik, geleceği görmeye çalışan, geçmişini bilen, birkaç adım sonra ne olabileceğini hesap eden, yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışmayan, makul, saygılı, toplumsal bilinci güçlü, çevre bilinci olan, akılcı insanlar ve onların çoğunluğu oluşturduğu piramitlerde yaşıyor. Bunlar vergi verir, kurallara uyar, inandıkları uğruna mücadele eder ama aksilikler hep de bunların başına gelir. Söylemesi bile zor, ama hala toplumda böyle insanlar ve piramitler var.

Bu boğalı – devekuşlu – dengeli yetişkinli davranış sınıflandırması her toplumda görülüyor. Kabul etmekte zorlandığımız davranışları yapanların gene kendimiz olduğumuzu unutmayalım. Bir yere gitmeden önce orada bir tanıdık arama, eşten dosttan yol yordam öğrenmeye çalışmak, kapıdaki görevliyi görerek işi hızlandırma girişim ve eylemleri bu yolları açmaktadır.

Her davranışın geçmişten gelen bir deneyim birikimi sonucu oluştuğu kesin. Sesini yükseltenin kazandığını gören kişi, piramit bu yöntemin etken olduğu düşüncesi ile her yerde aynı yöntemi kullanmak eğilimindedirler. Bu davranış tecrübelerle edinilmiş, tekrarlarla pekiştirilmiş ve kazınmayacak şekilde ezberlenmiştir.  

Yetişkin penceresi