İki cambaz bir ipte oynayabilir mi?

YAYINLAMA: 04 Temmuz 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2019 / 20.00

 

      Tam "anlaştılar" denirken ABD'den sert açıklama:

"Erdoğan oyun oynamayı bırakmalı"

 

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Eliot L. Engel, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20’deki zirvesinin ardından açıklama yayımladı. Sert ifadelere yer verilen açıklamada, Türkiye’nin S-400 ve F-35 uçaklarına aynı anda sahip olamayacağı ifade edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘otokrat’ diye bahsedilmesi dikkat çekti.

 

Söz konusu açıklama şöyle:

Başkan, Türkiye’nin NATO’yu ve ulusal güvenliğimizi tehlikeye sokan Rus silahlarının satın alınmasına yaptırım uygulanmayacağı sözünü verdi. Türkiye gelişmiş bir Rus hava savunma sisteminin yanında hassas NATO ve Amerikan sistemlerini işletemez, nokta. Başkan Erdoğan bunun sonuçları olacağını bilmeli.

 

Kongre, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Birleşik Devletler Hükümeti’nin geri kalanı için mesele açık: Eğer Türkiye S-400’ü alırsa, joint strike fighter (F-35) alamamalı; F-35 programından çıkarılmalıdır.

 

Eğer Türkiye S-400 ve F-35’i işletirse, gelecekteki tüm Amerikan ve müttefik F-35 pilotlarının hayatı tehlike altına girer. Başkan Trump, bu uçakları uçuran kadın ve erkeklerden yana tavır almalı, gücünü korumak için umutsuz olan Türk otokrattan yana değil.

 

Kimse Erdoğan’ı Vladimir Putin’le samimi olmaya zorlamadı. Birleşik Devletler her zaman Türkiye ile çalışmaya hazır olmuştur ve benzer Amerikan hava savunma teçhizatını Türkiye’ye sunmuştur. Başkan Erdoğan oyun oynamaya son vermeli ve Batı ila Rusya arasında bir tercih yapmalı.

 

Son olarak, Başkan Trump, güçlü figürlere karşı her zaman yaptığı gibi, otoriter bir liderin demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğünün altını kazma girişimine karşı çağrıda bulunma fırsatını kaçırdı. Başkan kendi ülkesinin yanında durmalı, güvenliğimizi tehlikeye sokan demokrasinin düşmanlarının değil.

 

 

 

 

 

 

  

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Tokyo’daki Akasaka Sarayı’nda

Japonya İmparatoru Naruhito ile bir araya geldi

 

İmparator Naruhito, Veliaht Prens’in Japonya ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Osaka'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi’ne katılmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

 

Veliaht Prens Muhammed bin Selman da sıcak karşılamasından dolayı İmparator Naruhito’ya teşekkürlerini sunarak Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in selamlarını ve İmparator’un tahta geçişi nedeniyle tebriğini iletti.

 

Japon İmparatoru da aynı şekilde Kral Selman’a iletmesi üzerine Veliaht Prens’e teşekkür ve selamlarını sundu.

 

Görüşmede ayrıca iki dost ülke arasındaki seçkin ilişkiler gözden geçirilerek, Suudi Arabistan ve Japonya hükümetlerinin söz konusu ilişkilerin geliştirilerek güçlendirilmesi konusundaki kararlılığı vurgulandı.

 

 

 

 

Halı ihracatımızla ilgili bir duyumum…

 

Dünyanın en büyük sanal ticaret şirketlerinden birinin Avrupa merkezindeki önemli adamı, Polonya’nın başkenti Varşova’ya gidiyor.

Tesadüfen öğrendiği bir şey beni etkilediği için köşemde duyurmak istedim. Dünyanın bu dev sanal şirketi makine halılarını Varşova’daki bir şirketten alıyormuş.

Önemli yönetici konumundaki deneyimli yetkili, Türkiye ile sıkı ilişkileri olan birisi. Halılara bakıyor, hepsi Gaziantep, Türkiye’de dokunmuş! Şaşırıyor!

Bu kadar büyük bir halı alımını neden direkt kendileri ithal etmiyorlar da Varşova’daki bir şirketten alıyorlar? Kafası karışıyor.

Daha sonra iş konuşmasında konuyu halıya getirince, halının üretim merkezi Gaziantep’te ticari bağlantılarda güven konusunun zor olduğunu, oysa aynı malı buradan aynı paraya almanın daha avantajlı olduğunu öğreniyor.

Şaşkınlığımı hala üzerimden atamadım.

 

 

 

Keşke bütün kurumlar böyle olsa!

 

Dünkü ‘Kargo şirketleri bir felaket!’ yazıma olumlu tepkiler geldi.

Yazımın konusu PTT Kargo’ydu ama biliyoruz ki, Aras Kargo daha kötü, Yurtiçi’nin hele hele, ele alınacak hali yok!

Bu şirketlerde uç elemanlar çok önemli, ama bu görev, standardı en düşük olanlara veriliyor!

Dağıtım yetiştirilemeyince, “Geldik sizi bulamadık, gelin kargonuzu merkezden alın’” diye mesaj gönderiliyor. Oysa bal gibi yalan söyleniyor!

 

PTT Kargo’yu ayırmak lazım!

Diğerleri hiç umursamıyor, ama PTT Kargo işini ciddiye alıyor.

Dün çok ilgilendiler. Yıllık iznini kullanmasına, şehir dışında olmasına rağmen Gaziantep PPT Başmüdürü Zekai Özkan konu ile bizzat ilgilendi.

PTT Kargo’nun Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ise Antepli. “Benim şehrimde hiçbir hata istemiyorum” dediği için onu mapcup etmemek uğruna gerçekten yardımcı oldular.

 

Nasıl eleştiriyorsam, buradan yapılan hatanın da üzerine gittikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

Keşke bütün kurumlar böyle olsa.

 İki cambaz bir ipte oynayabilir mi?