Vali Gül’ün basınla ilgili çarpıcı ve gerçek tespitleri

YAYINLAMA: 26 Temmuz 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2019 / 20.00

Gaziantep Valisi Davut Gül dün Sabah’ın manşetindeydi. Bugün de benim köşemde.

Gaziantep’e belki de çeyrek asırdır basını bu kadar iyi gözlemleyebilen, daha bir yıllık görev süresi dolmadan Antep medyasını çözebilen başka bir devlet adamı gelmedi.

 

Vali Gül, Gaziantep’in en zayıf halkası basın” derken bunun sebebini de bilge insan niteliğiyle açıkladı: “Bu işi hakkı ile yapanlar da var, hakkı ile yapmayıp yapmaya çalışanlar da var!”

Evet, gerçek bu!

Vali l’ün bence asıl çarpıcı tespiti ise, işini hakkı ile yapamayan gazetecilerin idareyi, siyaseti ve iş dünyasını dizayn etmeye çalışıyor olmaları!..

 

Vali Gül bunu en kibar şekilde anlatmaya çalışıyor. Yoksa daha güçlü kelimeler de kullanabilirdi. Çünkü bu da doğru.

Gaziantep Valisi Gül bunları Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Şehitkamil Sanat Merkezi’ndeki koleksiyon sergisinin açılışında söyledi.

 

Vali Gül, yine kibarca bir de öngörüsünü dile getirdi:

Gaziantep basını kendini sorgulamadan ve öz eleştiriden geçirmezse, 14-15 gazeteden iki sene sonra geriye sadece 2-3 gazete kalabilir. Yerel basın kentin hafızasıdır. Bu işi profesyonelce yapanlara ihtiyaç var, bel altından haber yaptırmamak ve yapmamak, insanlara basını sopa olarak göstermemek ve gerçek anlamda habercilik yapmak lazım.

 

Ben bu kibar söylemi gerçeğe uygun değiştirirsem şöyle demeliyim:

Basın kimseye şantaj yapmamalı. Çirkin bir amaçla yalan haber üretmemeli. İnsanların açıklarını bulup bunu kötü emellerine alet etmemeli.

Yine de istediğim gibi yazamadım! Ama çok iyi anlaşıldığından eminim.

 

Keşke Vali Gül, bu gazeteleri yayınlayanların eğitim ve mali durumlarını da inceletse. Neticeler önüne gelince pek çok şaşıracağından eminim.

 


 

 

 

 

 

 

Fransa istedi,Türkiye'ye yerleştiriliyor

Gaziantep’e mi?

 

S-400 sisteminin NATO ile ilişkileri bozacağı tartışılırken, Türkiye’ye NATO üyesi olan Fransa’nın hava savunma sisteminin yerleştirileceği duyuruldu.

Rus yapımı S-400 sisteminin Türkiye’ye gelmesinin ardından sıcak bir gelişme yaşandı.

S-400 sisteminin NATO ile ilişkileri bozacağı tartışılırken, Türkiye’ye NATO üyesi olan Fransa’nın hava savunma sisteminin yerleştirileceği duyuruldu.

 

Millî Savunma Bakanlığı yetkilileri bu sabah düzenledikleri basın toplantısında son 3 aylık faaliyetlere ilişkin açıklamalar yaptı. Muhabere Albay Tamer Zincir, Türkiye'nin balistik füzelere karşı hava savunmasının NATO unsurlarıyla takviye edilmesi kapsamında Fransa'nın batarya yerleştirme önerisinin kabul edildiğini duyurdu.

 

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre; Tamer Zincir, "Fransa bir adet SAMP-T bataryasının ülkemizde konuşlandırılmasına yönelik teklifte bulunmuştur. Fransız SAMP-T bataryasının Türkiye'de konuşlanması maksadıyla saha araştırma faaliyeti 16-21 Haziran 2019 tarihleri arasında icra edilmiştir. Konuşlanma çalışmalarına ilişkin hususlar Fransız makamları ile koordine edilmektedir" dedi.

 

Zincir, Fransa'nın teklif ettiği bataryanın konuşlanacağı bölge ile ilgili olarak ise "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde keşif çalışmaları sürüyor. Güney sınırımızda olacak" dedi.

 

Ekim 2012'de Suriye tarafından yapılan atışlar sonucu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 5 kişi hayatını kaybetmiş; Türkiye NATO'dan füze savunma sistemi talep etmişti. ABD, bu talebin ardından iki adet Patriot bataryasını Gaziantep'e konuşlandırmıştı.

Vali Gül’ün basınla ilgili çarpıcı ve gerçek tespitleri