Cumhurbaşkanı’nın ev ziyareti…

YAYINLAMA: 05 Ağustos 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2019 / 20.00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı forsunun takılmadığı sivil araçla giden Erdoğan  ile Bahçeli 'Devlet Bey Konağı'nın bahçesinde bulunan iki bozkurt heykelinin önünde fotoğraf çektirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kim olursa olsun, kahve içmek için ev ziyaretinde bulunacağını kabul etmek biraz zor.

Bu ziyaret belli ki bir gönül alma ziyareti. Ne oldu da, Erdoğan böyle bir şeye ihtiyaç hissetti.

Bunu bilmek zor! Ama ileride bunu da öğreniriz. Gerçi daha eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile yapılan ve Türkiye’nin kaderini değiştirdiği iddia edilen konuşmayı öğrenebildik mi?

 

Türkiye yine fevkalade kritik bir geçiş noktasında!

Haftasonundaki İYİ Parti olağanüstü kongresinden önce MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın Alman Haber Ajansına yaptığı açıklama tepkilere neden oldu. Akçay şöyle dedi:

"Bizim çağrımız  siyasi bir enkaza dönüşen Akşener’e değil. İYİ Parti’deki gönlü MHP’de olan arkadaşlarımız MHP’ye gelecek. Biz onları kucaklamaya hazırız. Bizim çağrımız, fikri bizimle olan arkadaşlaradır. CHP’nin paçasına yapışmış, HDP’yle işbirliği içindeki Akşener ve ekibini çağırmıyoruz!" 

 

Bu açıklamaya Akşener imalı yorumda bulundu, “Sayın Erdoğan, yine ne dedin bu arkadaşa?” dedi.

Artık şurası bir gerçek ki, Akşener, ana muhalefet gibi eleştiri yapıyor ve her gün güçleniyor.

 

Akşener’in varsayımı, Kasım ayında bir erken seçime hazır olun derken CHP, gelecek seneden evvel olmaz, diyor.

Belli ki Akşener’in partisi önemli rol oynayacak.

Ama İYİ Parti’nin Gaziantep performansı çok zayıf. Seçime şimdiki milletvekili ile girerse ‘sıfır’ çıkarır, MHP’nin gerisinde kalır. Oysa, yaşı 75’in altında (!) aklıbaşında adaylar bulursa MHP’yi katlayabilir.

 

  

  


 

  

Bu önemli bilimsel araştırmayı okursanız zekanızla katsayınız ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Yapılan çalışmalar IQ seviyesinin uyku saatiyle alakalı olduğunu ortaya çıkarıyor. Aynı araştırmaya göre, yalnızlık IQ’nuzu düşürüyor…

 

Geç uyuyanların zeka katsayısı daha yüksek!..

 

Huffington Post gazetesinde yer alan habere göre, ABD'de gençler üzerinde yapılan araştırmalar, zeki insanların, ortalama veya düşük zekaya sahip insanlara göre daha geç uyuduklarını gösteriyor.

Konu üzerine araştırma yapan Londra Ekonomi ve Politika Üniversitesi'nden Psikolog Satoshi Kanazawa'ya göre de uyku ile zeka ilişkisi doğru orantılı durumda.

 

Ortaya çıkan veriler gösteriyor ki, zeki insanlar için hayat herkes uyuduktan sonra başlıyor. Araştırmada yer alan istatistiklere göre zeka seviyesine göre insanların uyudukları saat aralıkları şöyle:

 

IQ seviyesi 75'in altında olanlar:

Haftaiçi: 23:41 —7:20

Haftasonu: 00:35 —10:09

 

90 ile 110 arasında:

Haftaiçi: 00:10 —7:32

Haftasonu: 01:13 —10:14

 

125 ve üzeri:

Haftaiçi: 00:29 —7:52

Haftasonu: 01:44 —11:07 saatleri arasında uyuyor.

 


 

 

 

Bakan'dan Dolar ile ilgili açıklama...

 

"Ekonomik parametrelerimizi normalleştirebilme yönünde planktonlaştırabilip patikadan aşağı saldığımızda konvansiyonel değerler doğrultusunda aslında gayet stabil bir paradigma çizdiğimizi söyleyebiliriz, panik yapmayın." 

Cumhurbaşkanı’nın ev ziyareti…