İnsanların ayçiçeğinden öğrenecekleri var!

YAYINLAMA: 20 Ağustos 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2019 / 20.00

Orijinal metni İngilizce. Okuyunca o kadar hoşuma gitti ki, aynı zamanda da şaşırdım. Sizlerle paylaşmak istedim.

 

Ayçiçekleri güneşin konumuna göre döner, başka bir deyişle “ışığı kovalarlar”.

Bunu biliyor olabilirsiniz, ama muhtemelen bilmediğiniz başka bir gerçek var!

 

Hiç merak ettiniz mi, bulutlu, yağmurlu günlerde, güneşin hiç yüzünü gösteremediği zamanlarda neler oluyor?

 

Bu ilginç bir soru değil mi?

 

Belki ayçiçeklerinin solduğunu veya başlarını toprağa doğru çevirdiğini düşünürsünüz. Aklınızdan geçen bu mu?

 

Bu yanlış!

 

Bakın ne oluyor?

 

Enerjilerini paylaşmak için birbirlerine doğru dönüyorlar.

 

Doğanın mükemmelliği şaşırtıcı; şimdi bu yansımayı yaşamlarımıza uygulayalım.

Hepimiz bu ışığı isteriz ve farklı şekillerde ararız: Ailemizde, arkadaşlarımızda, çalışmamızda vb. Ama her zaman bulutlu günler, kasvetli günler olacak, çünkü onlardan kaçmak yok!

 

Bu olduğunda, çoğu insan bunalmış, üzgün ve savunmasız olanlar da bazen depresyona girebiliyor.

 

Böyle zamanlarda güzel ayçiçeği örneğini takip etmeye ne dersiniz? Birbirinize destek olup güç vermeye... Doğanın bize öğretecek o kadar çok şeyi var ki...

 

Herkese, bulutlu ve kasvetli günlerinde birbirlerine dönebilecekleri "Ayçiçeği" portresi dileğiyle...

 

 

 

 

 

Troyalı Helen gitti, Truvalı Nurten geldi!

 

Türk iş dünyasında ilginç olayların arkası kesilmiyor. Gülsüm Azeri'den sonra bir başka başarılı iş insanı olan Nurten Öztürk'e ilişkin bir detay dikkat çekti

Opet'in Çanakkale Tevfikiye köyünde hayata geçirdiği Troya projesinde yer alan kültür merkezindeki "Truvalı Helen" portresi ziyaretçilere tanıdık geldi.

Ressam Erdal Sezer'in tuvalinden çıkan bu eserde geleneksel Truva kıyafetleri içerisinde resmedilen Opet'in Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk'ten başkası değildi.

Aydınlık'ın haberine göre Tarihe Saygı Projesi’yle Gelibolu Yarımadası’nı bölge tarihine yakışır bir çehreye kavuşturmayı amaçlayan Opet, 2018 Troya Yılı kapsamında arkeo-köye dönüşen Tevfikiye Köyü’nde birçok çalışma yürüttü.

Troya Milli Parkı’nda Opet tarafından sürdürülen yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarından dolayı Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’e Çanakkale Valiliği de özel olarak teşekkür etmişti. 

Nurten Öztürk'ün “Troyalı Helen” portresi, Aydınlık'ın hafta içerisinde gündeme bomba gibi düşen özel haberini akıllara getirdi. Haber şöyleydi:

T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Gülsüm Azeri'nin oturduğu siteden bir talebi oldu. Mashattan Site Yönetimi'ne hitaben yazdığı 26 Haziran 2019 tarihli dilekçede, iki ayrı blokta sahip olduğu iki daireye güvenlik nedeniyle araç giriş çıkışlarının sorunsuz şekilde yapılması için talepte bulundu.

Elbette bu talep gayet normal. Ancak bir site sakininin hakkı olan bir talebi site yönetimine, üzerinde Cumhurbaşkanlığı Forsu bulunan ve Cumhurbaşkanlığı'ndaki ünvanı belirtilerek yapılması dikkat çekti. Başarılı bir iş insanı olan Gülsüm Azeri, geçen yıl ekim ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'na atandı.

Geçen yılki kabinede de bakan olarak bir süre kulislerde adı geçen Gülsüm Azeri, Şişecam ve OMV Petrol Ofisi gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Azeri, halen Tekfen Holding'te bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

 

 

 

Bunu bilmiyor olabilirsiniz!

 

Uzmanlar her fırsatta akşam belli bir saatten sonra hiçbir şey yenmemesi gerektiğini vurguluyor. Ancak uyumayı ne kadar geciktirirseniz canınızın bir şeyler çekme ihtimali o kadar yükseliyor. Çoğu zaman bu isteğe koyamıyoruz. Peki bu durumlarda tercihimizi hangi besinlerden yana kullanmalıyız?

Ben bilmiyordum ama meğerse hep doğru yapıyormuşum! Antepfıstığı kalorisi yüksek bir kuruyemiş olsa da ölçülü miktarda tükettiğinizde yemek yeme isteğinizi azaltıp uykunuza geri dönmenize yardımcı olacaktır. Antepfıstığında yoğun olarak bulunan melatonin de uyumanıza yardımcı olacak bir besin maddesidir. Bu yüzden küçük bir avuç antepfıstığı kurtarıcı olabilir.

 

 

Dedikodu!..

 

Bir Amerikan Üniversitesi yaşam bülteninden…

Dedikodular kindarlar tarafından taşınır, aptallar tarafından yayılır, ahmaklar tarafından kabul edilir.

 

 

İnsanların ayçiçeğinden öğrenecekleri var!