Gereksiz polemikler!..

YAYINLAMA: 19 Eylül 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 19 Eylül 2019 / 20.00

Ezeli rakip ve dostlar Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşananlar hem üzücü, hem de sporseverleri tedirgin edici cinsten. Ne gerek var bunlara?

 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e durduk yerde, "Nasıl oluyor da bir insanın sicili bu kadar bozuk olabiliyor. Hem futbol hayatında hem de antrenörlük hayatında nasıl oluyor da bu kadar çok ceza alabiliyor" sözleriyle yüklenmiş.

 

Sicili bozuk adam” diye suçladığı Fatih Terim, Türkiye’de en çok şampiyonluk kazanmış teknik direktör. Milli Takım Teknik Diretörü. İtalya’da Fiorentina ve Milan’ı çalıştırmış teknik direktör. Bu kadar vasıfları olan bir teknik direktörü, “Sicili bozuk adam” diye suçlaması Fatih Terim’e bir şey kaybettirmez, ama bu hoş olmayan lafların çıktığı ağzın sahibine fatura çıkması muhtemeldir!

 

Ali Koç bir entelektüel. Zamanını en sevilen spor dalı olan futbola ayırması son derece olumlu. Ama Koç’un böyle basit polemiklerden kaçınması gerekmez mi?

 

Bu arada…

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Club Brugge maçı öncesinde yaptığı basın toplantısında, “Türkiye’de maçlar masada, Şampiyonlar Ligi’nde ise sahada kazanılıyor” cümlesiyle ilgili görüşleri sorulan Koç, bu konuyla ilgili olarak da, “Onların fıtratında olan bir şey, dolayısıyla ben yorum yapmak istemiyorum” derken, Türkiye’de başka konuların konuşulması gerektiğini belirtmiş!..

 


 

 

 

Adalet Bakanı Gül’ü kızdırdılar!

 

İstanbul Sabah gazetesinin yazarı Dilek Güngör’ün, “Yargıda tuhaf işler oluyor, bazı FETÖ'cüler kritik noktalara getirildi” diye yazması, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü kızdırdı!

Yazının, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın

kontrolünde olan İstanbul Sabah gazetesinde çıkması da işin cabası!

 

Adalet Bakanı Gül bu iddialara şu yanıtı verdi:

"Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın."

 

 


 

 

Şamil Tayyar Saray’da!..

 

Dün, Cumhurbaşkanlığında dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti.

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti.

Tayyar görüşmeyi, “Uzun bir aradan sonra bugün Külliye’ye konuk olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızla gündeme dair güzel bir sohbet oldu, görüşlerimizi sabırla dinledi. Sevgi, saygı ve hürmetle...” diye duyurdu.

 


 

 

 

Kasım ayında baskın seçim!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın danışman kadrosu partinin oylarının yüzde 40’ın altına düşmeyeceğini, HDP’nin baraj altında kalacağını iddia ederek, “Riski çok yüksek olmayan bir seçimi alır ve zafer kazanmış oluruz” demişler!

 

AK Parti’nin oyları yüzde 40’ın altına düşmez iddiasına ben de katılıyorum. Ama HDP’nin baraj altında kalma itimali biraz zor!

Belki akıllardan geçen artan terör eylemleri olabilir, ama artık bunun geçerli olacağını tahmin etmiyorum!

 

Erdoğan’ın, Akşener ile ‘aracılarla temas’ söylentilerinin tam da bu nedenle doğru olabileceğini düşünüyorum. Çünkü, Bahçeli’nin neopolitikası MHP’ye epey oy kaybettirdi. Bu nedenle Akşener arayışı bana inandırıcı geliyor.

 

Baskın seçim düşüncesinin iktidar partisi için mantıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilerleyen zaman, bugünün kötü koşullarını bile aratabilir!

 

Böyle bir düşünce netlik kazanırsa, af konusunun da gündeme geleceğini tahmin ediyorum.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretinden sonra basın mensuplarına, af için, “Kesin olarak bir ifade kullanmamasına rağmen bu konuda birtakım hazırlıkların yapıldığı intibaı bende doğdu” demiş.

 

 

 

Gereksiz polemikler!..