Gül-Pelikancılar çatışması!

YAYINLAMA: 20 Eylül 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 20 Eylül 2019 / 20.00

Abdülhamit Gül-Pelikancılar mücadelesini en güzel, ayrıntılı Müyesser Yıldız yazmış.

Detaya girmeden işin aslı şöyleymiş!

Ama önce şunu vurgulamak lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkiler nedeniyle karar vermesi asla görülmüş bir şey değil! Öyle ki Erdoğan’la yıllara dayanan hukuku olan bir isim, bir süre önce, damadını Erdoğan’ın yüzüne karşı eleştirmişti. Erdoğan’ın bundan hoşlanmadığını belli ettiği AK Parti kulislerinde herkesin bildiği bir sır.

Eski milletvekili Tayyar’a da randevu vermesi parti içindeki dönenleri dinlemek içindir. Şamil Tayyar’ın da bildiklerini tarafsız anlattığını tahmin ediyorum.

 

Pelikancıların Adalet Bakanı Gül’den memnun olmamalarının nedenleri;

1. Bakan Gül'ün, Fettah Tamince hakkındaki takipsizlik kararının kaldırılması için “Kanun yararına bozma” hamlesi yaptığının anlaşılması.

Ancak Erdoğan'ın, bunun için “Güzel olmuş, güzel olmuş” deyip Gül'ü MYK toplantısına Yargı Reformu konusunda sunum yapmak üzere çağırması dikkat çekici.

 

2. Bakan Gül’ün, İstanbul seçimlerinin yenilenmesine hem hukuken hem siyaseten sıcak bakmaması Pelikancıları çileden çıkarmış!

Yine iddia o ki, Gül'e bayrak açan Pelikancılar, daha uyumlu birisinin, mesela İstanbul seçimlerinde ön plana çıkan ve “Hiçbir şey olmasa bile kesin bir şey oldu” sözleriyle sürece damgasını vuran Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un Adalet Bakanlığına getirilmesini istiyormuş.

 

Gelelim işin asıl can alıcı yerine!

Herkes biliyor ki, isimleri doğrudan Patron veriyor. Bu bilindiği halde Adalet Bakanı Gül niçin hedef gösteriliyor? Burada gerçekte kime bayrak açılmıştır?

Adalet Bakanı Gül’e değil herhalde!

 

Yargıtay atamalarıyla ilgili olarak Hatay Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Turan Oral'ın üye yapılmasına Pelikancılar tepki göstermiş! Oral'ın “FETÖ”cü olduğu iddia edilmiş. Ancak durumu bilen bazı partililer, “Milliyetçi” olarak bilinen Oral'ın referansı bizzat MHP Lideri Devlet Bahçeli iddiasında bulunarak, “Cumhur İttifakı'nın ortağı istemiş. Bakan ne yapabilir ki, onu suçluyorlar?” demişler.

 

Müyesser Yıldız’a göre son durum şöyle:

Pelikan çetesi yeni bir operasyon çekmeye kalktı ama bu sefer sert kayaya çarptı.

Anlatılanlar doğru ise bu defa o “Kaya”nın arkasında bizzat Erdoğan var.

Bu durumda da önce İstanbul Sabah'ta bir deprem olup olmayacağını, sonra meclis açılmadan yapılması planlanan kabine değişikliğini görmek gerekiyor.

Ancak şu açık; Ankara'da yepyeni bir “Oyun” ve “Denklem” kuruluyor, yani kesinlikle bir şeyler oluyor!..

 

Gül-Pelikancılar çatışması!