Bizi de ilgilendiriyor!..

YAYINLAMA: 26 Eylül 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 26 Eylül 2019 / 20.00

ABD Başkanı Trump’ın başı epey belada. Çok okunan yazarların az da olsa bir kısmı hala Trump’a destek veriyor ama sayıları giderek azalıyor.

Gelecek sene başkanlık seçimleri var. Yarış başladı sayılır. Trump ne yapacaksa bu yıla sığdırmaya çalışıyor, çünkü gelecek sene malumu veçhile o şehirden diğerine koşuşturmakla geçecek. Bu ülkede usul ve gelenekler böyle...

 

Amerikalı silah üreticisi ‘amcalar’ İran’a karşı başlayıp bütün Ortadoğu’yu sarmalayacak savaşın bir an önce başlamasını istiyorlar. Depoları boşalacak, petrolcü kral, şeyh, prens kim varsa ceplerindeki bütün parayı bu silah üreticilerine kaptıracaklar, üstüne de uzun yıllar borçlanacaklar! Sistem böyle çalışıyor!

 

Trump’ın rakipleri Demokratlar savaş istemiyorlar.

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, Suudi petrol tesislerine düzenlenen saldırıya karşılık İran’a yapılacak olası bir askeri harekatı "kesinlikle” desteklemediğini açıkladı. Pelosi, “Bir gazeteciyi doğrayan* ve kalıntılarını kimyasal maddelerle eriten bir kişinin karşısında oturuyorlar. Suudi Arabistan'ı korumak ve savunmak için hiçbir sorumluluk görmüyorum. Bu hangi anlaşmanın bir parçası?" dedi.

Bence işte bütün bu olayların doruk noktası bu soruda düğümleniyor: Bu hangi anlaşmanın bir parçası?

Nancy Pelosi’nin bu soru ile neyi kastettiği çok açık!

 

Trump bir taraftan kendisini destekleyen silah üreticilerini tatmin etmeye çalışırken, diğer taraftandan da gelecek seneki vaki rakiplerini yıpratmaya çalışıyor.

Trump’ın gelecek sene Demokratların adayı Joe Biden ile yarışacağı tahmin ediliyor.

Biden’ın oğlu Hunter Ukrayna’da iş yapıyor. Trump da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’e telefon ederek bu genç adam orada ne işler yapıyor araştırın, diyor!

Ve bir de ne yapıyor dersiniz? Ukrayna’ya gönderilmek üzere olan 400 milyon Dolar yardımı ikinci bir emre kadar durduruyor! Hunter’la ilgili bir şeyler bulun ki, parayı hemen göndereyim demeye getiriyor!!

 

Nancy Pelosi bunu öğrenince kıyameti koparıyor!

Biden’ın oğlu Hunter’ı soruşturması için baskı yaptığı iddiasına ilişkin ‘anayasal sorumlulukların ihlali’ ifadesini kullanan Pelosi, “Hiç kimse kanundan üstün değildir. Demokratlar. Trump’ın azli yönünde adım atma konusunda hazırdır” diyor.

Trump’ın bu iddialara verdiği yanıtı buraya alma gereğini duymadım çünkü çok ehven!

 

Amerikan seçim sistemi bizimki gibi değil. 340 milyonluk bir ülke. Her köşesi aynı önemde. Seçim propagandası çok uzun sürüyor. Azil işleminin bu hengamede başarılı olacağını tahmin etmiyorum.

Ayrıca…

Ben Trump’ın yeniden seçileceğini düşünüyorum.

3 sene evvel seçilip geldiğinde Amerika’da işsizlik had seviyedeydi. Tarihinde görülmedik yüzdelere tırmanıyordu!

Meksika’daki otomobil fabrikalarını sökün ülkenize kurun, dedi. Müteşebbisleri teşvik etti. İşçi ücretlerindeki vergiyi düşürdü. Velhasıl 1 trilyon 50 milyar dolarlık bir projeydi bu! Başarıyla uygulandı ve Amerika rahat etti.

 

Bunlar unutulmadı. Şimdi de Amerika’ya daha fazla para kazandırmak için yanlış ve tehlikeli işler yapıyor veya yaptırılıyor!

Şartlar anormal değişmezse durum böyle.

 

 

*BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından haziran ayında açıklanan raporda Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan sorumlu tutulmuş, aralarında Veliaht Prensi bin Selman'ın da bulunduğu üst düzey yetkililerin soruşturulması için güvenilir kanıtlar olduğuna işaret edilmişti.

 

 


  

Neden tekrar tekrar ağlıyorsunuz?

 

Charlie Chaplin seyircilere bir şaka yapar ve herkes gülmeye başlar. Charlie aynı şakayı tekrar yapar ve bu sefer birkaç kişi güler. Aynı şakayı bir kez daha yapar ve bu sefer kimse gülmez. Sonra bu harika sözleri söyler:

Aynı şakaya defalarca gülemiyorsunuz. O zaman neden aynı şey için tekrar tekrar ağlıyorsunuz?

Yani hayatın her anının tadını çıkarın. Hayat çok güzel. Bu yıl  Charlie Chaplin’in 130. doğum yılı, kalbe dokunan en önemli 3 sözünü paylaşmak için güzel bir zaman.

 

1- Bu dünyada hiçbir şey kalıcı değildir, endişelendiğimiz şeyler bile...

2-Yağmurda yürümeyi severim çünkü gözyaşlarımı kimse göremez!

3-Hayatta en boş geçirdiğimiz günümüz gülmediğimiz gündür. Gülümsemeye devam edin…

Bizi de ilgilendiriyor!..