Basın dünyamızın büyük kaybı

YAYINLAMA: 13 Kasım 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 13 Kasım 2019 / 20.00

Yüce Rab’in kulları için yarattığı, yaşamak için dünyaya gönderip, akıl/düşünce ve davranışıyla yakasında "güzel insan" sıfatına yakışır en güzel madalyayı hak eden, yaşam dolu, gülen, pozitif düşüncesiyle kendisinin kadar arkadaşlarının da dünyasını aydınlatan, yardımsever, herkesle el ele/gönül gönüle olmakla huzur/mutluluk bulan, basın dünyamızın ender kimliğiydi benim için Rahmetli Aykut Tuzcu...

1990'lı yıllarda başlattığım "yerel basını karikatür sanatı ile buluşturma" çabama en önde "evet" diyen; yaşamını gazetecilikle anlamlaştıran, sadece Gaziantep değil; Türk basın dünyasında matbaa mürekkebini yaşam boyunca solumayı sevmiş bir gazeteci aileden gelen çok değerli arkadaşımızdı. Gaziantep'te rahmetli babacığından kutsal bir miras/emanet olarak aldığı ‘Gaziantep Sabah Gazetesi’ni günümüzün tüm ekonomik zorluklarına direnç gösterip 73 yaşına değin yaşatan ve emin ellere bıraktığı gazetesini sevgili arkadaşlarının daha nice başarılı yayın yıllarına taşıyacağına inanıyorum.

Aykut Bey, sevginizi hep kalbimde saklayacağım.
Çıktığınız yolculuğun aydınlık, yeni mekânınızın Cennet olmasını, rahmetinizin daim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.
Tuzcu ailesinin ve Gaziantep basın dünyasının acılarını paylaşırım.

Basın dünyamızın büyük kaybı