Barınma, öğrenciler için artık sorun olmasın!

YAYINLAMA: 17 Eylül 2021 / 16.25 | GÜNCELLEME: 17 Eylül 2021 / 16.25

Üniversite kayıtları tamamlandı. Geçen gün KYK yerleştirme sonuçları da açıklandı. Devlet yurtlarına yerleşebilenler şanslı ama diğer öğrencileri şimdi daha büyük bir sınav bekliyor. Barınma sorunu. Maalesef bu şu an büyük bir sorun çünkü günümüz koşullarında öğrencilerin kalabilecekleri bir yer bulmaları neredeyse imkansız hale geldi.

Yaşadığı yerden ayrı bir yere gitmek zorunda kalan öğrenciler çok tedirgin. Hemen hemen hepsinin aklındaki soru “nerede kalacağım.“ Özel yurt fiyatları yüksek, evler deseniz kalınacak halde değil ama kiraları ütopik düzeyde. Örgün eğitime geçme kararı alınmadan önce öğrencilerin öncelikli ve en önemli sorunu olan bu barınma sorununun çözülmesi gerekirdi.

Her yere üniversite açılıyor. Bu üniversitelere farklı farklı bölümler, açık öğretim programları vs. Bu yıl üçüncü bir yerleştirme hakkının da verilmesiyle üniversiteye çok daha fazla öğrenci alınacak. Bunlara yüksek lisans ve açık öğretim okuyan öğrenciler de eklenince sayı neredeyse 9 milyonu buluyor. İyi güzel hoş da nerede kalacak bu kadar kişi? Uygun koşullarda kalabilecekleri herhangi bir yer temin edildi mi ya da edilebilecek mi? Ne yazık ki hayır.

Öğrenci sayısı her yıl artıyor. Bu göz önünde bulundurularak devlet yurtlarının sayıları ve kapasiteleri de o oranda artmalıydı ama öyle olmadı. Bunu fırsat bilen dernekler, vakıflar ve cemaatler daha çok yurt açtı. Devlet yurtlarına yerleşemeyen çok sayıda öğrenci haliyle bu yurtlara kayıt yapmak zorunda kalacak. Öğrencilerin barınma sorunu çok acil çözümlenmeli! Bu sorun çözülmedikçe öğrencilerin omzuna ekstra bir yük binecek ve bu gibi yerler maalesef alternatif olmaya devam edecek.

Barınma, öğrenciler için artık sorun olmasın!