Futbolcu farkı!

YAYINLAMA: 19 Kasım 2021 / 16.10 | GÜNCELLEME: 19 Kasım 2021 / 16.10

Futbolla pek alakam yok ama, ben de her vatandaş gibi bizim futbolcuların ve teknik adamların aldığı astronomik paraların, futbol kulüplerinde futbolcu alım-satım işlerinde dönen dolapların farkındayım.

                                                                       ***

Önceki gün bir haber çarptı gözüme…

Dünya Kupası bileti alan Sırbistan’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, federasyonun hesabına futbolculara dağıtılmak üzere 1 milyon Euro yatırmış. Futbolcular ise, parayı hasta çocukların tedavisine bağışladı.

Sırp Cumhurbaşkanı Vucic, takımın Dünya Kupası'na katılması halinde 1 milyon Euro’yu futbolculara dağıtacağını açıklamış. Sırbistan'ın Portekiz'i yenerek Katar bileti almasının ardından ise Vucic'in talimatıyla Sırbistan Futbol Federasyonu'na 1 milyon Euro’luk ödeme yapılmış.  

“Bir dakika” demiş futbolcular, “Maçı kazanmak bizim de milli meselemiz. Bu yüzden Cumhurbaşkanının bu jestini çok önemli bir konuda değerlendirmek istiyoruz…”

                                                                       ***

1 Milyon Euro’nun bizim paramızla ne kadar ettiğini şimdi buraya yazsam, döviz kurundaki artış yüzünden size karşı yarın yalancı çıkarım, onun için lütfen siz hesaplayın!

Bu, futbolcuların elini bile sürmediği 1 milyon Euro, hasta çocuklar yararına çalışan bir fona aktarılmış.

Ne kadar asilce ve örnek bir davranış tarzı değil mi?

Hemen aklıma bizim futbolcular geldi. Bizde acaba böyle bir olay yaşansa, bizim futbolcular böyle bir davranış sergileme yüceliğini gösterebilir miydi?

Son model arabalar, lüks gece yaşamları, astronomik rakamların yarattığı şımarıklıkları, onların böyle asil bir kararın altına imza atmasına engel olur muydu?

Bilemiyorum, karar veremedim, çok mu kötümserim acaba!!!

Futbolcu farkı!