Kadınların, kadınlardan haberi var mı?

YAYINLAMA: 26 Kasım 2021 / 14.37 | GÜNCELLEME: 26 Kasım 2021 / 14.37

Dün, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ydü. Tüm dünyada, ülkemizde ve kentimizde kadınlar ve kadın örgütleri, bu çok önemli sorun ve kanayan yara ile ilgili söylemlerini ve tepkilerini dile getirdiler.

Tarih 27 Ekim 2011, ajansalara düşen bir haber var: Şöyle:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili İstanbul Sözleşmesinin Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığı ve yakında Meclis’e geleceği müjdesini verdi.

Kadın ve çocuklarla ilgili uluslararası hukuk ile iç hukuk arasında ve iç hukukta farklı kanunlar arasında farklar varsa bunların giderilmesi gerektiğini anlatan Şahin, "Eğer Medeni Kanun’da 17 yaş, Çocuk Koruma Kanunu’nda 18 yaş, Ceza Kanununda 15 yaş çocuk sayılıyorsa bu devam edemez. Derhal Meclis’teki arkadaşlarımızla gerekli çalışmayı yapar gereğini yaparız" dedi.

İstanbul Anlaşması’nın uluslararası bir sözleşme olduğunu bu nedenle Bakanlar Kurulu’ndan Meclis’e geleceğini anlatan Bakan Şahin, "Şu müjdeyi vereceğiz. Geçen hafta Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Ben de imza attım. Bu hafta muhtemelen Meclis’e gönderilecek. İstanbul Sözleşmesi en önemli sözleşmelerden biri olacak. İlk kez Dışişleri Bakanı Davutoğlu hükümet adına imzalamıştır. İlk imzalayan ülke de Türkiye olmuştur. Birçok ülke çekince koymuştur. Türkiye altına çekince koymadan imzaya açtı. Önemli bir iradedir, bu iradenin gereğini yapmak da hepimizin görevidir" dedi.”

İstanbul Sözleşmesi, Fatma Şahin Bakan iken yürürlüğe girmiş, yakın zamanda da onun mensubu olduğu parti tarafından sözleşmeden çekildi Türkiye.

Dün ne Fatma Şahin’den, ne de kadın milletvekilinden kadın, kadın hakları, kadına yönelik şiddet konusunda “tık” çıkmadı.

Ne kadar garip değil mi?

Sanki onlar, bizim yaşadığımız bu ülkede yaşamıyor, sanki onların daha geçen hafta 2 tane kadının birden öldürüldüğü Gaziantep ile hiçbir alakaları yok!!!

Çünkü onlar için şu anda en önemli mesele, belediye başkanı ve milletvekili olarak devam edebilmek, en uç noktaya kadar….

Kadınların, kadınlardan haberi var mı?