Kemeraltı Antikacılar Çarşısı / İzmir

YAYINLAMA: 05 Nisan 2022 / 13.30 | GÜNCELLEME: 05 Nisan 2022 / 13.30

1

Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan tarihi bedestende açılan Antikacılar Çarşısı, eskiyi seven İzmirlilerin uğrak noktası oldu. 1800’lü yıllardan 1990’lı yıllara kadar pek çok ürünün yer aldığı çarşıda, her hafta mezat yapılıyor. Koleksiyonerler ve antika severler açık artırma usulü ile eski ama değerli ürünlerin yeni sahipleri oluyor. 

2

Geçmişi günümüze taşıyan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, birbirinden renkli dükkanlarıyla her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz yerlerden biridir. Antikacılar Çarşısı, bölgede bulunan tarihi yapılarındandır. 2019 yılının sonbaharında burada açılan Antikacılar Çarşısı ise eski eşyalara tutkun olan koleksiyonerlerle antikacıları bir araya getiriyor. Kemeraltı Antikacılar Çarşısı’nın sosyal medya hesabında: “Tarihi Kemeraltı’nda tarihi biriktirenlerin aynı çatı altında toplandığı tek adres” olarak tanımlanmaktadır. Çarşı, 2019 tarihinden günümüze hizmet veriyor.

3

Kırka yakın dükkanın bulunduğu ve müzik sesleri arasında gezebileceğiniz çarşıda antika, retro (yakın geçmiş akımları ve modaları belirten sıfat) ve vintage (geçmiş yıllardaki döneme ait tek ve özel parça ya da koleksiyonlara verilen isim) ürünler bulunuyor. Çarşı, üretilen ilk daktilo ve ilk engelli arabası gibi pek çok ’ilk’ ürünü barındırırken 70, 80 ve 90’lı yıllara ait objeler de zaman yolculuğuna çıkarıyor. Ayrıca antikaların arasında çay, kahve ve şarabınızı içebileceğiniz dükkanlarda dinlenebilirsiniz.

4

Burası antikaların tek çatı altında toplandığı Türkiye’nin sayılı çarşılarından biridir.

5

Geçmiş zamanın içinde keyifli bir yolculuğa çıkmak, Kemeraltı’nın birbirinden güzel havasını solumak ve üstüne bir de yorgunluk çay-kahve içmek isteyenler; Antikacılar Çarşısı’nı görmelidir.

Kemeraltı Antikacılar Çarşısı / İzmir