Arkas Sanat Merkezi Urla

YAYINLAMA: 06 Mayıs 2022 / 14.37 | GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2022 / 14.37

1

Urla, İzmir’in güzel ilçelerinden biridir. İlçede Necati Cumali Anı Evi, Malgaca Pazarı, Sanat Sokağı gibi birçok cazibe merkezi yer almaktadır. Bu cazibe merkezlerinden bir diğeri de Urla Arkas Sanat Merkezi. Sanat merkezi değil de müze demek daha doğru olur. Bu güzel yapı büyük bir yeşil alanın içine inşa edilmiştir. Artı3 Mimarlık tarafından tasarlanan bina, tamamında doğal taş kaplamalarının kullanıldığı yalın ve etkileyici mimarisiyle, Turgut Cansever Uluslararası Mimarlık Ödülleri’nde mansiyon ödülüne layık görülmüştür. İç mimari tasarımı ise The Big House tarafından gerçekleştirilmiştir.

10

30 yılda oluşturan koleksiyon içerisinde 250’den fazla eser bulunmaktadır. Urla Arkas Sanat Merkezi iki katlıdır. Zemin katında, 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı Avrupa resim ve heykel sanatının önemli isimlerinin eserleri yer almaktadır. Üst katta ise 16 ve 17. yüzyıl Avrupa hanedanlarına ait zırh, miğfer ve silah koleksiyonu sergilenmektedir.

11

Ayrıca, 17. yüzyıl Anadolu halıları ve Rönesans dönemindeki duvar halıları da yer almaktadır. Sergi, Antik Dönem tapınaklarından mermer replikalar ve Roma imparatorlarının mermer büstlerine ait bir seçki sunan cam galeride sona ermektedir.

12

Arkas Sanat Urla, Eylül 2020’de ziyarete açılmıştır.

13

Arkas Sanat Urla, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri ücretsiz ziyaret edilmektedir.

2

Yolunuz İzmir Urla’ya düşerse, görün derim. Pişman olmazsınız

3

4

5

6

7

8

9

Arkas Sanat Merkezi Urla