KİCKBOKSUN KADINLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

YAYINLAMA: 22 Temmuz 2022 / 17.51 | GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2022 / 17.51

Formda görünmek için Kickboks

Yarı aerobik ve yarı anaerobik bir sistem olan Kickboks, dövüş sporu olmakla birlikte kardiyo çalışmalarına da uygun olan ve dünyada aero kickboks ya da cardio kickboks olarak çalışmaları bulunan bir branştır. Bu çalışma şekli ile kalori harcamak ve yağ yakmak için en etkili spor branşlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir saatlik dans, tempolu yürüyüş ya da bisikletle yaklaşık 300 kalori yakarken aynı sürede icra edilen kickboks antrenmanlarında yaklaşık 750 kalori yakarsınız. Kardiyovasküler çalışmanın yanında kendinizi koruyacağınız yakın savunma tekniklerini de öğrenmiş olursunuz.

Bölgesel zayıflama herkesin istediği ama çok zor olan bir şeydir. Basen ya da karın bölgenizde biriken yağlardan kurtulmak isterken sıkıcı egzersizlerle vakit kaybetmek istemiyorsanız sizin için en doğru adres kickbokstur. Size uygun bir çalışma programı ile hem kilo verebilir hem de eğlenceli bir aktivite gerçekleştirebilirsiniz.

Kendinizi Savunmak için Kickboks

Karma bir dövüş sporu olan olan Kickboks ve farklı savunma tekniklerini barındırır. Dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı kendinizi savunabilirsiniz. Böylece kendinizi daha özgür ve daha güvende hissederken özgüven gelişimi konusunda da ne kadar faydalı olduğunu keşfedersiniz.

Stresten Kurtulmak için Kickboks

Yoğun bir tempoyla çalışıyor ve yorucu günler geçiriyorsanız. Eve gitmek yerine doğruca bir kickboks salonuna gitmenizi tavsiye ederiz. Neden mi? Çünkü bir yandan efor sarfederken, diğer yandan tekme ve yumruk atmanın sizi rahatlatmasının yanında salgılanan endorfin hormonu ile mutluluk seviyenizi yükseltebilirsiniz. Vücudun endorfin hormonu salgıladığı şekilden biri spordur. Dolayısıyla gün boyu biriken stresinizden kurtulursunuz.

KİCKBOKSUN KADINLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ