Yazın En Faydalı İçeceği Limon Soda Tuz Karışımı Churchill (1)

YAYINLAMA: 17 Ağustos 2022 / 21.57 | GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2022 / 21.57

Churchill (Çörçil) Nedir?

Limon, maden suyu ve tuz karışımı ile yapılan içeceğe Churchill (çörçil) adı verilmektedir.
Halk arasında maden suyunun diğer ismi de sodadır. Çoğu zaman yemeklerin ardından şişkinliği gidermek için soda içilmektedir. Maden suyunun şişkinliği aldığı, yemeklerin daha çabuk hazmettirdiği de bir gerçektir. Bir çok kişinin içtiği maden suyunun bir çok tüketilme şekli vardır. Bunlardan biri de çörçil (Churchill)'dir. Limon, soda, tuz karışımı ile yapılan Churchill, müthiş bir mineral ve vitamin kaynağıdır.

Ekran Resmi 2022-08-17 18.57.14

Churchill Maden suyunun tatsız lezzetine  karşı  çok lezzetli ve kısa sürede yapılabilen  basit bir içecektir. Tuzlu limonata, limonlu gazoz tadında, lezzetli, çok ferahlatıcı ve çok fazla vitamin ve mineral kaynağı olması nedeni ile çok faydalıdır. 

1 adet maden suyu (Markası fark etmez) , 1 veya 2 adet limon suyu (arzuya göre daha az da olabilir ),yarım çay kaşığı kadar tuz,büyük boy bir   bardak  malzemeler için yeterlidir.

 Ekran Resmi 2022-08-17 18.57.20 

Çörçil (Churchill)  yapımı.

2 adet limonu sıkın ve büyük bir bardak içerisine koyun. Yarım çay kaşığı kadar tuzu ilave edip karıştırın. İçerisine çok yavaş bir şekilde maden suyunu ilave edin.
Bardak mümkün olduğu kadar büyük seçilmelidir. Maden suyu eklendikçe kabarıp üst kısmında köpükler oluşacaktır. Bu nedenle bardak büyük boy olmalıdır.

Çörçil yaparken maden suyu çok yavaş yavaş eklenmelidir. Soda eklendikçe kabararak köpürmektedir. Tuzu maden suyunu ilave ettikten sonra eklerseniz gene maden suyu köpürerek kabaracaktır. Bunun önüne geçebilmek için tuzu limona ilave etmelisiniz.
Limon miktarı arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilir. Çok limonlu sevmeyenler limonu bir  veya yarım olarak ekleyebilir.

Yazın En Faydalı İçeceği Limon Soda Tuz Karışımı Churchill (1)