Alkali Beslenme (2)

YAYINLAMA: 08 Mayıs 2023 / 11.01 | GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2023 / 11.15

İnsan metabolizmasında oksijen alkali, karbondioksit ise asidik rol oynar.

 Derin nefes alma stresi düşürür ve vücuttan karbondioksitin uzaklaşmasını artırır.

 Egzersiz ise stresi hafifleterek vücutta asidikliği azaltır ve hatta tempolu yürüyüş ve jumping jacks gibi egzersizler kan oksijen düzeyini artırarak vücudun alkali olmasına katkıda bulunur.

 Ancak aşırı sıklıkta ve çok yoğun egzersizler kaslarda laktik asit artışına sebep olabilmekte ve yüksek asiditeye zemin oluşturabilmektedir. Bununla birlikte pH değeri üzerindeki en büyük etkiyi diyet oluşturmaktadır. Bir çok bilim insanı alkali-asit oranının 7/3 olması gerektiğini savunmaktadır.

Piyasada ise ticari amaçlarla üretilip satılan bir çok alkali su ürünü yer almaktadır. Vücut pH değerine bakılmaksızın bu ürünlerin bilinçsizce kullanımı sakıncalı olabilir.

Alkali diyet içeriğinde şeker, tuz ve et tüketimi tamamen yasaklanmamakta, sadece miktarı azaltılmaktadır. Asit formundaki pestisit, antibiyotik ve hormonlara maruz kalan besinlerin yerine organik besinlerin tercih edilmesi gerekir. Ancak bazı görüşlere göre besinlerin asit-alkali olarak ayrılmasının yanlış olduğu, domates, peynir altı suyu, turunçgiller gibi zayıf asidik olan bazı besinlerin vücutta alkali gibi metabolize edilmektedir. Bu karışıklığa çözüm olarak günlük beslenmemizde sadece alkali besinlerin yer alması yerine dört besin grubundan da alınmak üzere karışık beslenme önerilebilir.

Alkali beslenmenin faydaları

Sindirim ve bağışıklık sistemine birçok faydası olan alkali beslenmenin tüm faydaları şu şekildedir:Vücuttaki toksinlerin azalması ile birlikte bağışıklık sistemi sağlığı desteklenir.

Obezite gibi problemlerin görülme sıklığı azalır.

Bölgesel yağlanma problemlerinin görülme sıklığı azalabilir.

Kemik sağlığı desteklenir.

Gün içinde daha enerjik olunur.

Alkali beslenmenin sindirime de faydası olduğu bilinmektedir. Alkali bazlı beslenme ile asidik bazlı beslenmenin neden olduğu mide sorunları önlenebilir.

Alkali seviyesi yüksek olan gıdaların düşük yağ içeriği sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi destekler.

Alkali beslenme ile vücuttaki iltihap önlenebilir. Bu sayede eklem, sırt ve kas ağrıları olmak üzere birçok ağrı azaltılabilir.

Alkali diyet ile kanımızın pH seviyesinin düzenlenmesi kan basıncının düzenlenmesine, yüksek kolesterolün engellenmesine ve kalp hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

Alkali grubu gıdalar genel olarak sağlıklı gıdalar oldukları için hastalıklardan korunmayı desteklerler.Sürecek

Alkali Beslenme (2)
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *