SAĞDUYUYA DAVET

YAYINLAMA: 11 Mayıs 2023 / 11.00 | GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2023 / 11.00

14 Mayıs seçimlerine çok az bir süre kaldı. Son düzlüğü girerken hiç hoş olmayan olaylarla ve söylemlerle karşı karşıyayız. Halk olarak yıllardır duyduğumuz, gördüğümüz bu tablodan memnun değiliz. Sevgili okurlarım son zamanlarda gördüğüm ve insanlar tarafından yanlış bilinen bir terimler karmaşası yaşanmaktadır. Devlet ve hükümet kavramları karıştırılmaktadır.

Devlet, toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlıktır. Hükümet ise devlet işlerini yönetmek için oluşturulmuş yürütme organıdır. Seçimlerde devleti yönetmeye talip olan siyasi partiler demokrasinin en önemli aşaması olan seçimlerde halk tarafından seçilir ve 5 yıl devleti yönetmeye hak kazanırlar. Bir sonraki seçimlerde o hükümet gider başka hükümet gelir yani demem o ki hükümetler geçici devlet kalıcıdır cumhuriyet tarihimizde kaç tane hükümet kuruldu kimler geldi kimler geçti ama devlet hep baki kaldı.

Türkiye halkları hep devletin yanında oldu, destekçisi oldu, savunucusu oldu.Her insanın bir siyasi görüşü, desteklediği bir siyasi parti mutlaka vardır. Yapılan bu siyasi seçim kimseyi devlet düşmanı yapmaz, terörist yapmaz, bayrak, vatan, devlet düşmanı yapmaz. Bu seçim bir tarafı vatansever karşı tarafı vatan haini yapmaz eğer yapacak olsa ülkenin yarısı vatansever diğer yarısı vatan haini olur çünkü millet ittifakı ve cumhur ittifakının oyları neredeyse yarı yarıyadır çok yüksek ihtimal bir taraf seçimi küçük bir farkla kazanacaktır.

Onun için tüm siyasileri sağduyuya davet diyorum. İnsanları kutuplaştırıcı, düşmanlaştırıcı söylemlerden vazgeçmesi, uzak durmalarını tavsiye ediyorum En çok üstünde durduğumuz, ülkemizin en büyük sorunu olan ekonominin düzelmesi için gerçekleşmesi gereken en önemli şartlardan biride budur onun için ülkemizin demokrasi adına vereceği bu sınavı en başarılı şekilde geçmesini temenni ediyorum. Seçimlerde tüm partilere başarılar diliyorum.

SAĞDUYUYA DAVET
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *