Muhalefet muhalefete muhalefet ederse ne olur ?

YAYINLAMA: 16 Mayıs 2023 / 11.00 | GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2023 / 11.00

14 Mayıs seçimlerinin ilk etabını atlattık. Türkiye geneli ile kıyaslarsak sakin bir havada geçen güzel bir seçim oldu diyebiliriz. Demokrasinin kazanacağı her zaman ülkemiz için en hayırlısının olmasını diliyorum. Bu seçimi özetlemek gerekirse muhalefet tüm koşulları ile bir araya geldi, birleşti. 6’lı masa liderleri toplandı ve ortak fikirde olduklarını açıkladı. Liderler bir araya geldi ama seçmen bunu kabullendi mi? Liderler bir araya geldi ama seçmenler gelmedi gibi görünüyor. Bunun üstüne muhalefetin muhalefetle ilgili eleştiriler yapması iyi parti lideri Sayın Meral Akşener’in Sayın Kılıçdaroğlu için kazanacak aday değil deyip masadan kalkması, daha sonra masaya geri dönmesi iyi parti için oy kaybına neden oldu. Bu muhalefet adına yapılmış olan en büyük yanlışlardan bir tanesi idi.

Memleket Partisi lideri Sayın Muharrem İnce’nin hemen hemen çıktığı tüm yayınlarda 6’lı masayı eleştirmesi, Sayın Kılıçdaroğlu hakkında eleştirel demeçler vermesi, aday olması ve son dakikaya kadar bu eleştirilerine devam etmesi, seçmenin algısını iktidarın hatalarından muhalefetin kavgalarına çevirmesine neden olmuştur. Sayın İnce’nin son dakika adaylıktan çekilmesi ve çekilirken ‘’kaybederlerse bahaneyi bizden bulmasınlar’’ açıklaması hiç hoş olmadı.

Öyle ki Özdağ, kendisini siyaseten var eden en önemli söylem olan mülteci sorununu bile artık gündemden çıkardı ve sanki bu sorunların sorumlusu İYİ Parti ve Kılıçdaroğlu imiş gibi bir tavır takınmaya başladı.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Kararsız seçmen ve oy tercihini değiştirmek isteyen seçmen bu dalgalanmalardan dolayı kendine yer bulamadığını düşünüyorum. Sonuç olarak muhalefetin dağınıklığı, kararsızlığı, tutarsızlığı halkın terazisinde kabul görmedi. Ülkede her alanda sorun olmasına, iktidarın her alanda yıpranmışlığı ve mental yorgunluğuna rağmen muhalefet iktidardan yeterli kopuşların olmasını sağlayamadı.

28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Tur oylaması yapılacak olup halk yine sandığa gidecek. Ülkemiz için en hayırlısı ne ise sandıktan o kararın çıkmasını temenni ediyorum.

Muhalefet muhalefete muhalefet ederse ne olur ?
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *