SEÇİMLERİ BİR DE NASRETTİN HOCA YORUMLASAYDI

YAYINLAMA: 06 Haziran 2023 / 11.00 | GÜNCELLEME: 06 Haziran 2023 / 11.00

Değerli okurlar. Bugün ülkemizde politika yapan siyasetçilerden, partilerden hiçbiri benim aklımdaki ideal düzeni vaat etmiyor. Hepsine üç aşağı beş yukarı eşit mesafedeyim. Fikrimiz ne olursa olsun doğruya doğru, yanlışa yanlış demesini bilmemiz gerekir. Bildiğiniz üzere ülkemizde her siyasi seçim sürecinde bir seçim güvenliği muhabbetidir gidiyor. Bu konuda tartışmaların olması son derece doğal. Şeffaf bir ülkede şeffaf kurumlar tarafından yönetilmediğimizi birçoğunuz gibi ben de düşünüyorum. Hayatımızın her alanında şaibelerle yaşıyoruz. Taraflı medya ajansları, yalan haberler, iftiralar, karalama kampanyaları, sosyal medya trolleri… Her kurum ve kuruluş ayrı güvensizlikler sergiliyor. Bunların her birisini tek tek saymayacağım. Benim buradaki derdim ise bambaşka.

Ne zaman bir seçim güvenliği tartışması olsa, sandıkları yeterince koruyamadığı için muhalefet eleştiriliyor. İşte bu anlayışa anlam verebilmiş değilim. Evet tabi ki muhalefetin seçmenlerinin hakkını koruması gerekir. Tabi ki bunun için millet teveccüh gösterip kendilerini görevlendiriyor. Buradaki sorun şu ki: Düşüncemiz ne olursa olsun, bakış açımızı çeşitlendirmemiz, eleştirel düşünmemiz, ufkumuzu genişletmemiz gerektiği kanaatindeyim. Her ne kadar ben muhalefet ile iktidar arasında siyasi bir şike olduğu yönündeki fikirlerimi korusam da, buradaki tepkim tamamen vatandaşların tek yönlü bakış açısına. 

Nasrettin Hoca'nın çok bilinen bir fıkrası vardır. Bilenler bilir. Bilmeyenler için anlatayım: Günün birinde Nasrettin Hoca’nın eşeği çalınmış. Gariban Nasreddin Hoca da gelene gidene dert yanmış. "Dostlar benim güzel eşeğim çalındı, benim güzel eşeğim çalındı." Diye yakınıp durmuş. Başına musibet gelene akıl veren çok olur ya hani. Her gelen bizim Hoca'yı suçlamış durmuş.

-Senin eşek anırmadı mı hoca, nasıl uyanmadın?

-Ahırın kapısı mı sağlam değildi?

-Kapıyı kilitlemeden mi uyuyorsun?

-Bir eşeğin var ona da sahip çıkamıyorsun hoca...

Bizim hoca zaten üzgün, bakmış olacak gibi değil, hırsıza tek bir laf eden yok. Dayanamamış:

-Yahu, demiş. Haramzade hırsızdan yana mısınız, benden yana mısınız? Hırsızın hiç mi suçu yok?

İşte bizim seçimlerde de ne zaman, "Oylar çalınıyor, muhalefet sandıklara sahip çıkamıyor." muhabbeti ortalıkta dolaşsa benim de aklıma Nasrettin Hoca'nın bu fıkrası gelir. "Bre dostlar, tamam muhalefet kifayetsiz olabilir. Hakkınızı yeterince koruyamıyor  olabilir ama HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?"

SEÇİMLERİ BİR DE NASRETTİN HOCA YORUMLASAYDI
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *