EKONOMİ GÖZLERDEKİ IŞILTI MIDIR?

YAYINLAMA: 23 Haziran 2023 / 13.00 | GÜNCELLEME: 23 Haziran 2023 / 13.00

Değerli okurlarım bundan önceki yazılarımda dolar/TL’ nin 23-24 TL bandına geleceğini yazmıştım. Çünkü seçimden önce döviz kurlarındaki ilerlemenin engellendiği belliydi.

Piyasada doların gerçek fiyatının 24 TL olduğu bir gerçekti ama yine daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi piyasada ikili kur oluşturularak döviz büroları üzerinden kur baskılandı ama sonuç olarak bu işin bir yerde patlayacağı belliydi ve o gün geldi çattı.

Eski Ekonomi ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati katılmış olduğu bir televizyon programında ‘’Türk Lirasının değerinin dibi gördüğü ve daha aşağı gidemeyeceği’’ beyanında bulunmuştu Maalesef türk lirası o günden bugüne dibin dibini gördü. Demek ki neymiş ekonomi gözlerdeki ışıltı değilmiş. Demek ki neymiş ekonomi kulağa hoş gelen sözlerle yönetilmezmiş. Peki Bu kötü gidiş bir son mu? Maalesef koca bir hayır daha da kötüye gidecektir.

Çünkü kötü gidişin şahıslarla bir alakası yoktur. Bir bakanın gidip bir bakanın gelmesi bir şey değiştirmeycektir. Bir şey değiştirecek olan şey gelen bakanın  yapısal reformları yapıp yapmayacağı ile alakalıdır. Eğer rasyonel kararlar alınıp bilimin ışığında bir yol izlenirse durum değişecektir. Bizler uyarılarımızı yapmaya devam etmek zorundayız. Lütfen rasyonel zemine bir an önce geçiş yapın yoksa iş işten geçecek ve çok ağır bir ekonomi faturası ile karşı karşıya kalacağız.

EKONOMİ GÖZLERDEKİ IŞILTI MIDIR?
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *