ANASAYFA arrow right Spor

Z kuşağında en fazla taraftarı olan takım Beşiktaş

Z kuşağında en fazla taraftarı olan takım Beşiktaş
YAYINLAMA: 01 Şubat 2024 / 18.01
GÜNCELLEME: 01 Şubat 2024 / 18.01

Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre, en fazla taraftarı olan takım sıralamasında zirve değişti. Ankete göre Z kuşağında en fazla taraftarı olan takım Beşiktaş, 45 yaş üzeri taraftarda da lider Fenerbahçe oldu.

 

45 yaş üzeri taraftar yüzde 17.4 olarak en fazla Fenerbahçe'de. Yüzde 10.4 olarak ise 45 yaş üzeri taraftarın en azı Beşiktaş'ta yer alıyor.

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan taraftarlık anketinde "Taraftar olduğunuz takım hangisi?" sorusuna verilen yanıtlar arasında Galatasaray ilk sırada yer almıştı. 81 ilin 60'ında Galatasaray en çok desteklenen takım olurken, sarı-kırmızılıları 17 ildeki birincilikle Fenerbahçe takip etmişti.

Ankette yüzde 87,7 rekor oran ile Trabzon'da birinci olan Trabzonspor, Türkiye'de en yüksek oranda kendi şehrinde desteklenen takım olmuştu.

Trabzon'dan sonra şehrin futbol takımını yüzde 36,03 oranla destekleyen Eskişehirsporlular Eskişehir'de birinci sırada yer aldı. Yüzde 34,20 oran ile Sivasspor taraftarları Sivas'ta birinciliği kimseye kaptırmamıştı. "Dört Büyükler"den Beşiktaş'ın birinci olduğu tek il ise Iğdır oldu. Iğdır'da Beşiktaş az bir farkla Galatasaray'ın önünde yer alarak, yüzde 36,54 oranla şehrin birinci takımı seçilmişti.

Türkiye'nin nüfus olarak en kalabalık şehri olan İstanbul'da yüzde 38,9 oranında taraftarı olan Galatasaray, rakiplerini geride bıraktı. İzmir'de ise yüzde 34,3 oranla Fenerbahçe ilk sırayı aldı.

Taraftarların yarısı takım tercihlerinde kimsenin etkisi altında kalmadığını belirtti Ankete katılan taraftarlar arasında "Takım tutma tercihinizi hangi faktörler etkiledi?" sorusuna taraftarların yarısı "Hiç kimse." yanıtı verdi.

Taraftarların yüzde 29,4'ü takım tutma tercihlerinde aile içindeki bireylerin etkili olduğunu işaretlerken, arkadaş çevresi diyenler yüzde 8,8 ile üçüncü sırada yer aldı. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *