ANASAYFA arrow right Teknoloji

GAÜN takımları farklı kategorilerde 7 ödül aldı

GAÜN takımları farklı kategorilerde 7 ödül aldı
YAYINLAMA: 03 Mayıs 2023 / 21.36
GÜNCELLEME: 03 Mayıs 2023 / 21.36
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST2023’te Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri yarışmalarda 7 ödül almaya hak kazandı.

Yaşanan deprem felaketi sonrasında eğitimde verilen araya rağmen çalışmalarını sürdüren GAÜN takımları TEKNOFEST yarışmalarına 60 takımla katılım sağladı. 20 takımla finallere kalan GAÜN takımları şuana kadar farklı kategorilerde 7 ödül alarak üstün başarı elde etti.

İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda gerçekleşen TEKNFEST2023’te GAÜN takımlarının yer aldığı standı ziyaret eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, öğrencileri tebrik ederek, GAÜN’ün gerek öğretim üyeleriyle, gerek yöneticileriyle, gerekse öğrencileriyle Yükseköğretim içerisinde gayretleriyle örnek olmaya devam edeceğini söyledi.  YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, GAÜN’ün TEKNOFEST yarışmalarında 60 takımla üniversitelerini temsil etmelerinin fevkalade önemli bir gelişme olduğunu belirterek, öğrencileri yaptıkları projelerden dolayı tebrik etti.

Teknoloji meraklılarının yoğun ilgisinin yanı sıra, özel ve kamu kurumlarının temsilcileri tarafından da ziyaret edilen GAÜN standında katılımcılar, GAÜN öğrencilerinin geliştirdikleri projeler hakkında bilgi aldı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın depreme rağmen GAÜN öğrencilerinin TEKNOFEST’te gösterdikleri performanstan memnun olduğunu söyleyerek, başarılarından dolayı öğrencilerini tebrik etti. Konuşmasında TEKNOFEST’in öneminden bahseden Prof. Dr. Özaydın şunları söyledi: “TEKNOFEST makro anlamda genç neslin tamamında bilim ve teknoloji konusunda farkındalık oluşturmaya, Türkiye’nin mühendislik alanlarında yetişmiş insani sermayesini artırmaya katkı sağlamaktadır. TEKNOFEST, bilgi çağı kuşağını yarıştırarak bir taraftan onların yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlarken, diğer taraftan da yenilikçi milli/yerli teknolojik ürünlerin geliştirilmesinin yolunu açmaktadır.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş ise  “TEKNOFEST yarışmalarına her yıl yüzlerce öğrenci ve onlarca takım çok sayıda kategoride yarışmalara katılmak için başvuruyorlar. Bu öğrencilerimize atölye ve laboratuvar imkânı sağlıyor, malzeme, cihaz, elektronik kart ve ekipman ihtiyaçlarını da zamanında karşılıyoruz. Öğrencilerimiz de verdiğimiz bu destekleri karşılıksız bırakmıyorlar. TEKNOFEST2023’de depreme rağmen projelerini tamamlayarak yarışmalarda 40 farklı kategoride 20 takımla finale kaldılar. Sonuç olarak çalışmalarını 7 ödül alarak taçlandırdılar ve üniversitemizi en iyi bir şekilde temsil ettiler. Özveri ile çalışarak bu yarışmalara katılan, ödül alan ya da almayan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” İfadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir
Apple kullanıcılarına soruyor: İzlenmek istiyor musunuz?
Apple kullanıcılarına soruyor: İzlenmek istiyor musunuz?
Apple’ın en son mobil yazılım güncellemesiyle, uygulamaların etkinliklerimizi izleyip izleyemeyeceğine ve başkalarıyla paylaşıp paylaşmayacağına karar verebiliyoruz. İşte...
#Teknoloji / 23 Mayıs 2021
'Dijital Benim İşim'de ilk mezunların istihdam süreci başladı
'Dijital Benim İşim'de ilk mezunların istihdam süreci başladı
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen 'Dijital Benim İşim' projesi ilk mezunlarını...
#Teknoloji / 03 Mayıs 2021
Teknolojinin 5 devi yılın ilk çeyreğinde yüzde 42 büyüdü
Teknolojinin 5 devi yılın ilk çeyreğinde yüzde 42 büyüdü
Apple, Google, Amazon, Facebook ve Microsoft 2021 yılının ilk çeyreğinde gelirlerini yüzde 42 arttırdılar. 
#Teknoloji / 02 Mayıs 2021
Sürücüsüz taksiler 2023 yılında gelecek
Sürücüsüz taksiler 2023 yılında gelecek
Uzak doğulu otomotiv devi Hyundai, sürücüsüz taksilerin yakında yılında yollarda olacağını belirtti.
#Teknoloji / 05 Nisan 2021
LG, akıllı telefon pazarından çekildi
LG, akıllı telefon pazarından çekildi
LG Electronics, zarar eden akıllı telefon birimini kapatma kararı aldı. Böylece LG, 2000'li yıllarla birlikte büyük bir yükselişin yaşandığı akıllı telefon pazarından çek...
#Teknoloji / 05 Nisan 2021
SpaceX'in Mars'a göndermeyi planladığı Starship aracının 4. deneme uçuşu da başarısız oldu
SpaceX'in Mars'a göndermeyi planladığı Starship aracının 4. deneme uçuşu da başarısız oldu
ABD'li uzay ve havacılık şirketi SpaceX'in Mars'a göndermeyi planladığı yeni nesil uzay aracı Starship, 4. uçuş denemesinde de başarısız olarak havada infilak etti.
#Teknoloji / 31 Mart 2021
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *