ANASAYFA arrow right Teknoloji

SpaceX, tarihte ilk defa uzaya insan yollayan özel şirket

SpaceX, tarihte ilk defa uzaya insan yollayan özel şirket
YAYINLAMA: 31 Mayıs 2020 / 19.35
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2020 / 19.35
SpaceX fırlatıldı, astronotlar uzay istasyonu yolunda

Ertelenen NASA SpaceX'in insanlı uçuşu önceki gün gerçekleşti. Falcon 9 roketinde bulunan iki astronotun dün Uluslararası Uzay İstasyonu'na kilitlenmesi bekleniyor.

İş insanı ve uzay yatırımcısı Elon Musk'un başında olduğu SpaceX'in, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ortaklığıyla dünya yörüngesine göndereceği, içinde 2 astronot bulunan Crew Dragon, Falcon 9 roketi ile uzaya taşındı.

SpaceX, tarihte ilk defa uzaya insan yollayan özel şirket unvanını elde etti.

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ortaklığıyla dünya yörüngesine göndereceği ilk insanlı uzay mekiği denemesi bugün ABD'nin Florida eyaletindeki uzay merkezinden yapıldı.

İlk kez özel şirket uzaya insan yolladı

SpaceX ile tarihte ilk kez özel bir şirket tarafından uzaya insan yollanıyor.

İki NASA astronotu, SpaceX roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderiliyor.

Yaklaşık 19 saat sonra içinde iki astronotun bulunduğu Dragon kapsülü Uluslararası Uzay İstayonu'na kenetlenecek.

İlk deneme hava koşulları sebebiyle ertelenmişti. 

Çarşamba günü uygunsuz hava koşulları yüzünden yapılamayan SpaceX'in "Crew Dragon" isimli uzay mekiğiyle ilk insanlı uçuş denemesi, dün Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden ABD doğu saati ile 15.22'de gerçekleştirildi.

Son altı yıldır çalışıyorlar

NASA'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Doug Hurley (53) ve Bob Behnken (49) isimli astronotların daha önce iki defa uzay uçuşu gerçekleştirdiğini ancak ilk defa bir arada, ABD'de ve ticari bir firma ile uzay yolculuğuna çıkacaklarını belirtti

İş insanı Elon Musk'ın sahibi olduğu Kaliforniya merkezli SpaceX firması, son altı yılını Crew Dragon kapsülünü inşa etmek ve test etmek için harcadı.

Şirket, yıllardır uzay istasyonuna birçok defa malzeme taşımak için seferler düzenledi.

Bugün, ''SpaceX Demo-2'' isimli test uçuşunda Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılacak yolculukta ise ilk defa içinde mürettebatı olan bir uzay mekiğinin alçak yörüngeye ulaştırılması denenmiş olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *