Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, gelişmiş yada gelişmekte olan tüm ülkeler gibi ülkede en önemli sorunların başında trafik geldiğini söyledi. Uluslararası Kara yolu Trafik Haftası nedeniyle Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen törende konuşan Yılmaz, karayolları alt yapısını, güçlendirilmesindeki zorluklar ile maddi imkansızlıkların kent trafiğinde yaşanan sorunların çözümünü zorlaştırdığını kaydetti.
Trafik alt yapısındaki eksiklikler ile yeterli trafik bilincine sahip olmayan sürücü ve yayaların psikolojik durumlarının önemli trafik kurallarını dahi rahatlıkla ihlal edebilecek durumda olabileceğini belirten Yılmaz, bu durumda olan birçok sürücünün maddi ve ölümlü kazalara yol açmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Gelişmiş ülkelerin taşımacılık hizmetlerinde demiryolu ve havayolu taşımacılığının oldukça yüksek oranda olduğunu belirten .Yılmaz, şunları anlattı: "Ülkemiz coğrafyası kaliteli otoyol ve duble yolların yapılmasına imkan vermesine rağmen demiryolu ve havayoluna maalesef yeterince önem verilmemiştir. Günümüzde halen taşımacılık hizmetlerinin yüzde 95 i karayolu ile gerçekleşmektedir. Gelişmiş ya da gelişmekte olan tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizdeki en önemli sorunların başında trafik gelmektedir. Bu sorunun çözümü, toplumumuzun be lirli bir kısmını değil, bireyleri ve kurumlarıyla birlikte tüm ülke insanlarını ilgilendiren çok boyutlu bir sorundur."
Çeşitli okullarda öğrenim gören öğrencilerden trafik eğitimini konu alan şiirler ile kompozisyon yazılarıyla dereceye girenlere ödüllerini Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, İl Jandarma Komutanı Albay Süleyman Yüksel Fahri Trafik Müfettişleri Dernek Başkanı Mesut Ölçal verdi.
