ANASAYFA arrow right Yaşam

Düzenlemeyi yargıya taşıyarak haksızlığı ortadan kaldıracağız

Düzenlemeyi yargıya taşıyarak haksızlığı ortadan kaldıracağız
YAYINLAMA: 29 Ağustos 2021 / 19.34
GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2021 / 19.34
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yüzde 1 şartı nedeniyle yaklaşık 1,5 milyona yakın memur 400 TL’lik toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamayacak

1,5 milyona yakın memurun 400 TL’lik toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamayacak olmasına tepki gösteren  Mil-Sen Konfederasyonu ve Mil-Büro-Sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, “Kimsenin şüphesi olmasın hukuka aykırı bu düzenlemeyi en kısa sürede yargıya taşıyacağız ve bu haksızlığı ortadan kaldıracağız. Her ne kadar sizi rahatsız ediyorsak da bugün daha gür bir sesle haykırıyoruz. Artık alternatif var, artık Mil-Büro Sen, Mil-Sen var” diye konuştu.

Erdal, “6. Toplu Sözleşmede imza altına alınarak 2022’de yürürlüğe girecek ve uygulanacak bir madde ile çeşitli hizmet kollarından olmak üzere 200’e yakın sendikanın üyeleri ile hiçbir sendikaya üye olmayan 1 buçuk milyona yakın memur 400 TL’lik toplu sözleşme ikramiyesi adı altında ödenecek tutardan mahrum bırakılmıştır. Sendikal baraj uygulaması getirilerek sendikada tekel oluşturulmuştur.  Kendilerince makul bulmadıkları hakkı haykıran doğruları söyleyen sendikalara ‘Merdiven altı sendikalar’ yakıştırması yaparak ötekileştirmiş makul buldukları sarı sendikalardan üye istifalarının önüne geçebilmek ve yeni üyeleri kaydetmeleri kolay olsun diye 400 TL’lik bir kazancı onlara tahsis ettiler” dedi. 

“Çalışma Bakanı'nın basın toplantısında yüzde 1'in altında kalan sendikaları ‘Merdiven altı sendikalar’ olarak nitelendirmesi tam bir skandaldır. Sendikalara yönelik yapılan bu davranış hukuki değildir” diyen İl Başkanı Erdal, “29 gün boyunca masada memurların hak ve hukukunu görüşmek yerine kendi sendikal menfaat ve saltanatlarını perçinlemek pozisyonlarını korumak için mesai harcamışlardır. Masadaki başarısızlıklarını örtmek için adeta kılıktan kılığa palyaçolara taş çıkartmışlardır. Sendikacılıkta tekelcilik dönemi başlatılmış sendika seçme özgürlüğü kamu görevlisinin elinden alınmıştır. 6 toplu sözleşme görüşmeleri Memur Sen’i koruma ve kollama görüşmelerine dönüşmüştür. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bu kararın iptali için dava açıyoruz” açıklamasını yaptı.

Mil-Sen Konfederasyonu ve Mil-Büro-Sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, konuşmasını şu sözcüklerle tamamladı: “Geride bıraktığımız son bir yılda memurları üyelik ve istifa özgürlüklerine vurulan mobbinglerden, baskı ve şantajlardan kurtaracak olan E-devlet uygulaması üzerinden sendikalara üyelik ve istifa hakkının verilmesi için hem iktidardaki Cumhur İttifakı partileri hem de muhalefet partileri herhangi bir adım atmaya yanaşmadıkları ve yıllardır siyasetin güdümünde bulunan memur sendikacılığının devamından yana tutum sergiledikleri için bu yıl yetkili sendika bir kez daha siyaset sen olmuştur. Oysaki "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince bir memurun herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmasını konusunda yasak olup 657 sayılı DMK hükümlerine göre tarafsızlık ve devlete bağlılık adına devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar ve herhangi bir siyasi partinin veya kişinin, zümrenin yararına veya zararına davranışta bulunamaz", denilmektedir. Mil-Sen olarak duruşumuz bellidir. Unutmasınlar ki o koltuk berber koltuğu gibidir işi biten kalkar. Artık alternatif var, artık Mil-Büro Sen, Mil-Sen var.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *