Kentteki otellerin büyük bir kısmının Güvenli Turizm Sertifikası aldığını, ancak almayanların da bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “Almayan oteller ile ilgili herhangi denetim yok. Eğer bu Güvenli Turizm Sertifikası alınacaksa tüm otellerin alması lazımdı, alınmayacaksa bu sertifikayı alanların ne suçu var? Dolayısıyla bu belgeyi almayan otellere yaptırım uygulanması lazım” diye sordu.
Toplantıların bir an önce yeniden başlaması gerekiyor
Güvenli Turizm Sertifikası alan otellerin aylık 700 lira para ödediğinin altını çizen Başkan Yılmaz, şehrimizdeki turizm ve konaklamanın yanlış yönetildiğini savundu. “Konaklama sektörü turizmin orta direği hatta beynidir. Eğer otellerin doluluk oranı iyi bir durumda ise bu başarı sadece işletmeci ve çalışanlarına aittir. Geçmiş dönemde belediyeler ve emniyet ile toplantılar yapardık, ancak son 10 yıldan beri herhangi bir toplantı yapılmıyor. Bu toplantıların bir an önce yeniden başlaması gerekiyor” şeklinde açıklamada bulundu.
Otellerin doluluk oranı yüzde 90 seviyelerinde
Yılmaz, 1 Temmuz normalleşme süreci ile birlikte işlerin açıldığını, otellerin doluluk oranlarının işletmecilerin yüzünü güldürdüğünü belirtti. “Otellerin doluluk oranı yüzde 90 seviyelerindedir. Lakin vaka sayılarının artması sektör olarak bizleri endişelendiriyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla daha sıkıntılı günler geçirebiliriz. Çok dikkatli olmalıyız. O nedenle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına daha çok dikkat edilmesi ve aşı olmayanların bir an önce aşılarını olmalarını istiyoruz. Çünkü sektör ikinci bir kapanmayı kaldıramaz. İşletmelerin çalışmadığı günlerin açığını kapatmak için yoğun bir şekilde çalışıyor” ifadelerine yer veri.
Otel çalışanlarına aşı zorunluluğu getirilmesi gerek
Otel çalışanlarına aşı zorunluluğu getirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, borçların yapılandırıldığını açıkladı. “Devletimiz, zaman zaman esnafımıza yardımda bulundu. Fakat bu yardımlar yeterli değil. Çünkü turizm sektörü sıcak para ile dönen bir sektördür. Daha uygun şartlar da destek verilirse oteller, kendilerini yenilemek için tadilata gider, o zaman müşteriye daha iyi ve kaliteli hizmet veririz. Tadilat yapan ile yapmayanın hizmeti aynı değildir. Dolayısıyla yeniliğe gidilmesi lazım. Yenilik ise sıcak para ile mümkün” diye konuştu. Hüseyin Karataş