ANASAYFA arrow right Yaşam

Ortak sağlık güvenlik birimlerinin birim fiyat uygulamasına geçmesi elzem

Ortak sağlık güvenlik birimlerinin birim fiyat uygulamasına geçmesi elzem
YAYINLAMA: 08 Ekim 2021 / 20.43
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2021 / 20.43
İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi İbrahim Karatok, sendikal örgütlenme ile iş sağlığı ve güvenliğinde birim fiyat uygulamasının elzem olduğunu duyurdu

Karatok, “İSG hizmetlerinin niteliğinin artması uzmanların bir çatı altında örgütlenmesi ve ortak sağlık güvenlik birimlerinin kaliteli hizmet vermesi ve bu hizmetin sürekliliği için ise iş sağlığı ve güvenliği çalışanlarının hak ettiği ücretleri alması gerekiyor. Ortak sağlık güvenlik birimlerinin birim fiyat uygulamasına geçmesi elzem” şeklinde konuştu.

El birliği ile çözemeyeceğimiz mesele yok

Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri ile İş sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası arasında ‘İş birliği Protokolü’ yapılarak örgütlü olmanın sonuçlarına ulaşmaya çalışacaklarını vurgulayan Karatok, “Çok yakında tüm Türkiye'deki ortak sağlık güvenlik birimleri ile görüşerek bu sorunu ortadan kaldıracağız. Tüm ortak sağlık güvenlik birimlerini bu iş birliğine davet ediyoruz. El birliği ile çözemeyeceğimiz mesele yok” dedi. 

Başkan Karatok, “Yasal olarak işçilere iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi işverenin sorumluluğunda iken iş güvenliği uzmanlarının görevlerinden bir tanesi haline geldi. İş güvenliği uzmanları ise birer öğretmen değil ve herhangi bir formasyon eğitiminden de geçmedi. Ölçme ve değerlendirme-sınıf yönetimi-psikoloji-öğretim teknikleri gibi daha birçok konuyu bilmeyen kişilerden verdikleri eğitimin verimli geçmesini ve iş kazalarının azalmasını beklemek fazlaca iyi niyetli bir yaklaşım olur ki hedefi tutturamayız. Hedef ise iş kazalarını yok etmek ve meslek hastalıklarını bitirmek” ifadelerine yer verdi.

Herkes bu mesleği iyi öğrenmeli ve iyi uygulamalı

Ülkemizde iş güvenliği uzmanlığının önümüzdeki 10 yıl içerisinde en değerli mesleklerden biri olacağının sinyalini veren Karatok, “Son yıllarda birçok farklı bölüm mezunu idealist kişiler çeşitli kurslara ve sınavlara katılarak bu mesleğe katılıyor. Örneğin mühendisler, fizik, kimya mezunları, iş güvenliği ön lisans veya lisans bölüm mezunları, teknik öğretmenler gibi çeşitli farklı meslek disiplininden gelen eğitim almış kişiler iş güvenliği uzmanı olmak için çaba sarf ediyor. Çünkü iş sağlığı ve güvenliği ülkemizde ve dünyada önümüzdeki on yılda en çok önemsenecek ve gelecek vaat eden mesleklerden birisi olacak.

İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi İbrahim Karatok, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş sağlığı ve güvenliği tüm iş kollarında zorunluluk kapsamında değerlendirilmekte ve hizmet almayan işletmeler cezai müeyyide ile karşılaşıyor. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği insan hayatını korumaya yönelik vicdan ve sorumluluk gerektiren bir meslek. Bu işi yapan veya gelecekte yapmak isteyen herkes bu mesleği iyi öğrenmeli ve iyi uygulamalı.” Leyla Adın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *