Nüfusun önemli bir kısmının Yukarıbayır, Cumhuriyet, Gümüştekin, Ulaş ve Onur mahallelerinde ikamet ettiğini kaydeden Alpdoğan, “Derneğimiz köylülerimizin ihtiyacı doğrultusunda doğdu. Zira; Kürt kimliğine ve alevi inancına sahip olan ve uzun yıllar fıstıkçılık ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Tilkiler halkı hem kimlik, hem inanç, hem de ekonomik sorunlardan dolayı 1950'li yıllardan sonra Gaziantep ve yurtdışına büyük göçler verdi. Bugün itibariyle yaklaşık 40 bin nüfuslu bir köy olmasına rağmen köyde yaşayan 1000 kişi var. Gaziantep’te yaşayan köylümüz yaklaşık 30 bin civarında” şeklinde konuştu.
Bu yıl 42 üniversite öğrencisine burs sağladık
Başkan Alpdoğan, “Derneğimizin kuruluş amacı köylülerimiz arasındaki dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirmek, bu kapsamda halkın bir araya geleceği çeşitli etkinlikler düzenlemek ve en önemlisi maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlayabilmektir. Derneğimiz 8 yıldan beri üniversite öğrencilerine burs vermekte olup bu yıl 42 üniversite öğrencisine burs sağladık. Yine köyümüzdeki yol, su, taziye evi vb. sorunların çözümü için derneğimiz tarafından çeşitli çalışmalar yapılmış, bu hususta Ankara'ya gidilerek TBMM'de siyasi parti gruplarına, Çevre ve şehircilik Bakanlığına ve Belediyelere müracaatlarda bulunuldu” diye konuştu.
Cumhuriyet mahallesinde yer alan dernek binasında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine okula destek kursları, saz ve semah kurslarının verildiğini hatırlatan Alpdoğan, “Yine hızır cemi ve aşure etkinliği gibi kültürel çalışmalar yürütülmekte, bahar kahvaltısı ve eğitime katkı geceleri düzenlenmektedir. Öte yandan ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda yardımı yapmaktayız. Özellikle pandemi ve son yıllarda artan ekonomik kriz nedeniyle gıda yardımını arttırarak geçen yıl 15 ton erzak ve yüzlerce kilo kurban eti dağıtımı yapıldı” dedi.
Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, konuşmasını şöyle tamamladı: “Gaziantep’te yaşayan köylülerimizin önemli bir kısmı tekstil işiyle uğraşmaktadır. Ünal’dı ve avrat pazarında birçok esnafımız bulunmaktadır. Yine eğitime verdiği önem nedeniyle her meslekten birçok okumuş ve mesleğini icra eden, kurumlarda, meslek odalarında, özel sektörde başarılı işlere imza atan birçok köylümüz bulunmaktadır. Zira, şu an Gaziantep Barosuna bağlı 38 avukatımız bulunmaktadır. Öte yandan TBMM'nin 24. Döneminde CHP'den seçilen Ali Serindağ ve son 3 dönemdir HDP'den seçilen Mahmut Toğrul köylümüzdür. Derneğimizde 2 yılda bir genel kurul yapılmakta olup, 2019 yılından bu yana başkanlık görevini yürütmekteyim. Derneğimizin 5. Olağan genel kurulu 3 Ekim tarihinde yapılacak olup, önümüzdeki dönemde yönetim kurulumuzun kadın ve gençlik odaklı yenilenmesini arzu etmekteyiz. Zira kadınlarımızın ve gençlerimizin kolektif çalışma içerisinde yer almasını oldukça önemsiyoruz.” Özer Karınca