ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Gaziantep’te işçiye bakış açısı daha uygar olmalı’

‘Gaziantep’te işçiye bakış açısı daha uygar olmalı’
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2021 / 15.02
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2021 / 15.02
DİSK Tekstil Sendikası’nın TİS yapmakla yetkili olduğu Elyaf İplik, Okan Tekstil ile Rem Tekstil fabrikalarında bin işçiyi kapsayan görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı.

DİSK Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, söz konusu işyerleri ile yapılan görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlandığını, grev kararı almadan önce anlaşarak çözmek istediklerini, ancak gerektiğinde grev haklarını da kulan-maktan geri kalmayacaklarını açıkladı. Halen sorunlu olan Elyaf İplik, Ökan Tekstil ile Rem Tekstil’de şu ana kadar net cevap gelmediğini söyleyen Subaşı, 185 milyon lira asgari ücretle çalıştırdıkları işçileri için işverene net 250 milyon lira önerdiklerini, fakat işverenin 35 milyon brüt, 25 milyon net zam yapabilecekleri cevabını aldıklarını bildirdi.

Zammı grevle değil masa başında halletmek istediklerini anlatan Subaşı, anlaşamadıkları halde Ramazan Bayramı sonucu üç fabrikada grevin kaçınılmaz olduğunu, tek çarelerinin iş bırakmaya kaldığını, Gaziantep’teki işveren zihniyetinin mutlaka değişmesi gerektiğini belirterek, işçiye bakış açılarının daha uygar olması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *