ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

1 Mayıs işçiye yakışır biçimde kutlanacak

1 Mayıs işçiye yakışır biçimde kutlanacak
YAYINLAMA: 25 Eylül 2023 / 19.08
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2023 / 19.08
DİSK bölge temsilcisi Muzaffer Subaşı, 1 Mayıs işçi Bayramı’nın kavga günü olmadığını, bugünün işçiye yakışır bir şekilde kutlanacağını söyledi.

Subaşı, düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs işçi bayramını İstasyon Meydanı’nda 11:00 ile 14:00 saatleri arasında yapmak üzere Gaziantep Valiliğinden izin aldıklarını, ancak İstasyon Meydanı’nın yanı sıra demokrasi meydanını da biting yapmak üzere talep ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Bundan sonraki dönemlerde Demokrasi Meydanı’nın miting alanı içerisine alınması için izin istedik. Ancak daha önce alınan bir kararla bu meydanın miting alanı içine alınmadığı belirtildi. Biz de herhangi bir polemik yaratmamak için İstasyon Meydanı’nda miting yapmayı kabul ettik. Sayın valimiz ve emniyet müdürümüzde bizim bu talebimize karşı gayet duyarlı davrandılar.”

1 Mayıs işçi bayramına bu yıl daha fazla bir katılım beklediklerini ifade eden Subaşı, “Barış, demokrasi ve özgürlük talebimizle 2004 yılı 1 Mayıs ayını her yılkinden daha fazla bir katılımla kutlayacağız. Hayata verdiği emeğin dikkate alınmasını isteyen ev hanımından, işçisine, emekliliğinden, işsizliğin ne kadar tüm halkımızı yarın İstasyon Meydanı’na çağırıyoruz. Bir Mayıs’ı işçiye yakışır şekilde, yakıp yıkmadan kavga ve gürültü yapmadan ağır başlılığımızla kutlayacağız” diye konuştu.

Subaşı, Gaziantep’te 1 Mayıs işçi Bayramı’nın DİSK, Türk-İş ve KESK tarafından ortak olarak kutlanacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *