ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10 bin abone elektrik borcunu peşin ödedi

10 bin abone elektrik borcunu peşin ödedi
YAYINLAMA: 02 Ocak 2022 / 17.00
GÜNCELLEME: 02 Ocak 2022 / 17.00
TEDAŞ genel Müdürlüğü’nün birikmiş borçlar için başlatılan ödeme kolaylığı uygulamasına sürdüğü, bu kapsamda son ödeme tarihi olan 31 Aralık 2002 tarihine kadar olan enerji bedellerinin gecikme zamlarının esas alınarak yeniden hesaplandı hatırlatıldı.

Peşin ödemede %70 indirim

TEDAŞ müessese müdür Vekili Abdullah Tancan, yeniden yapılan hesaplama ile gecikme zamları nda yaklaşık %40 oranında indirim sağladığını dile getirdi.

Tancan, peşin ödemede ayrıca indirim uygulandığından bu oranın %60-70’leri ulaştığını ve borçlarını peşin olarak ödemek isteyen aboneler için tahsilat sitemizdeki gerekli program yazılımının tamamlandığını, halen elektrik tahsilatı yapılmakta olan bankalar ve müdürlük veznelerine başvurulması durumunda tahsilat yapıldığı açıklandı. Uygulama kapsamında azami 12 aya kadar taksitlendirme işlemlerine de başlanıldı, taksit işlemlerinin TEDAŞ Müessese Müdürlüğü binası ile İslahiye ve Nizip ilçe işletme binalarında yapılabildiği kaydedildi.

Daha önce takibe konulmuş ve devam etmekte olan alacaklar için borçlunun icra masraflarını ve avukatlık ücretini peşin ödemesi halinde, bu kararın hükümlerinin uygulandığı ve asıl borçlular ile kefiller hakkındaki kanuni takibatın durdurulduğunu hatırlattı. Uygulama çerçevesinde bugüne kadar yaklaşık 10.000 abonenin peşin ödemede bulunduğu, 500 abone yeni taksitlendirme talebinde bulunduğu, haklarında icra takibi başlatılan 226 abonenin de ödemelerini yaparak takibatı durdurduğu belirtildi.

30 Nisan 2003 tarihine kadar borçlarının tasfiyesi için başvuruda bulunmayan abonelerin bu tarihten itibaren elektriklerinin kesileceği ve kesinlikle herhangi bir müsamaha gösterilmeyeceği ifade edildi. Bu uygulama süresince tüm tatil günlerinde abonelere hizmet verileceği, uygulamadan daha fazla kişinin yararlanması ve işlemlerin daha kısa sürede tamamlanmasını, abonelerin kurallara uyuması, birbirlerinin haklarına saygı göstermesi ve görevli personele yardımcı olması ile mümkün olacağı söylendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *