ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10 bin öğrenci devamsızlık yaptı

10 bin öğrenci devamsızlık yaptı
YAYINLAMA: 07 Haziran 2023 / 12.52
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2023 / 12.52
Milli eğitim müdürü Fikret Atak, ilköğretim ve orta dereceli okullara devam eden öğrencilerden yaklaşık 10.000’ninin, çeşitli nedenlerle okula devamsızlık yaptığını söyledi.

Atak, il ve ilçelerde ilköğretim ve orta dereceli okullara giden 320.000 öğrenci bulunduğunu, bunlardan yaklaşık 10.000’ninin, çeşitli nedenlerle okula gitmeyerek devamsızlık yaptıklarının belirlendiğini bildirdi.

Eğitim-öğretim yılının ilk yarısının tamamlandığını, dönem içinde çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen öğrenciler bulunduğunu kaydeden Atak, “Bu öğrencilerimiz, ya ailelerinin istekleri doğrultusunda ya da arkadaş çevrelerinin baskı ve istekleri doğrultusunda okula gitmeyerek devamsızlık yapıyorlar” dedi.

Devamsızlık yapan öğrencilerin, durumlarını ailelere bir mektupla bildirdiğini, ancak mektuplarını öğrencilerin engelli veya mektupların yanlış adres nedeniyle ailelere ulaşmamasından dolayı haberdar bulunmadığını vurgulayan Atak, şöyle konuştu:

“Bu durumda ailelere ulaşmak için değişik teknikler kullanarak aileye mutlaka ulaşmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin devamsızlık yapmasına engel olmak için ise her yolu deniyoruz. Öğrencilerimizin okula devamlılığını sağlamak ve daha kaliteli eğitim almaları için her türlü yolu deniyoruz. Okula devamsızlık yaptıkları tespit edilen öğrencilerle konuşup nedenlerini öğreniyoruz. O nedenleri ortadan kaldırıp, okullarımızda öğretmenlerimizi daha sevimli hale getirmek için gayret sarf ediyoruz.”

Gaziantep’te, okula devam etmeyen öğrencilerin bir kısmının aileleri tarafından çalıştırılıp “Eve para getirsin” diye gönderilmediklerini, bir kısmının da arkadaş çevrelerinin etkisi ile internet kafe, kahvehane, bilardo salonları gibi eğlence yerlerine gittiklerini tahmin ettiklerini belirten Atak, sözlerine şöyle devam etti:

“Çocukları okula gönderilmeyi başka bir işle çalıştırıyorsa, bu kanunen suçtur. Eğer çocuklar başka yerlere gidip okula gitmek istemiyorlarsa, bunu engelleyip okula devamlarını sağlamak, ailelerin başlıca görevleri arasındadır. İlk yarıyıl dönemi içinde devamsızlık yapan öğrenciler, eğer ikinci dönemde okullarına devam etmeleri halinde sınıflarını geçebilirler, aksi halde sınıfta kalacaklar. Bu imkanı değerlendiren öğrencilere, öğretmen ve okul idarecileri de yardımcı olacaklar.”

Atak, okul yönetimi ile yaptıkları toplantıda okula devam etmeyen öğrencilerin devamını sağlamak için her türlü tedbirin alınacağını, bu nedenle ailelerin destek ve katkılarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *