ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

100 metre sürüklendi, yolcular heyecanlandı

100 metre sürüklendi, yolcular heyecanlandı
YAYINLAMA: 25 Eylül 2023 / 19.08
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2023 / 19.09
Zemine çakılan uçak kurtarılmaya çalışılıyor

İstanbul’dan havalanıp, Gaziantep Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkarak 100 metre sürüklenen, ardından çamurlu zemine saplanan Türk Hava Yolları’na ait uçağın kurtarılmasına çalışılıyor.

Kazadan sonra, Gaziantep Köy Hizmetleri İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, kepçe ve greyderlerle uçağı piste çekebilmek için yol çalışması başlattı.

İstanbul ve Ankara’dan dün sabah gelen Sivil Havacılık ve THY’ye bağlı 30 kişilik bir ekip ise kaza bölgesinde araştırma ve incelemelerde bulundu.

Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için alt yapı çalışmalarının tamamlanmasına karşın, ekiplerin pazar gününe kadar bekleyeceklerini; sigorta şirketinin, kazayla ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilmek için uçağın 2 Mayıs Pazar gününe kadar bekletilmesini istediği belirtildi.

Bu arada, TEDAŞ Gaziantep Müessese Müdürlüğü tarafından gönderilen bir vinç, kaza bölgesinde bekletiliyor. Uçağın çevresinde ve bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Gaziantep Havaalanı Müdürü Mehmet Kök, uçağı kaza bölgesinden kurtarmak için altyapı çalışmalarının yapıldığını, kaza ile ilgili tüm yetkililere bilgi verildiğini ve uçağın çekilmesi için talimat beklediklerini söyledi.

Türk Hava Yolları’na ait İstanbul Gaziantep seferini yapan TK 688 sayılı Boeing 737 tipi “Nevşehir” adlı uçak, dün saat 16:55’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapmış, saat 18:30’da Gaziantep Havaalanı’na indikten sonra yağış nedeniyle kayarak pistten çıkmış ve 100 metre sürüklendikten sonra toprak zemine saplanmıştı.

Uçakta bulunan 107 yolcu ve 7 mürettebat uçağa güvenli bir şekilde terk etmişti.

Vali Lütfullah Bilgin, İstanbul Gaziantep seferini yapan THY’a ait uçağın çamura saplandığı kazadan kimsenin zarar görmemesinin sevindirici olduğunu belirtti.

Bilgin, gazetecilerin soruları üzerine Gaziantep havaalanında önceki akşam yaşanan kazayı “Sonuç itibarıyla çok daha kötü olabilirdi” diyerek değerlendirdi.

Uçak yolcularına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bilgin, “Kanımca piste geç basan uçak duramadı ve toprak alana girdi. Ama kazanın nedeni araştırılıyor. Uçağın yolcularına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *