ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

100. Yıl Atatürk Kan Merkezi İlk Yardım Hastanesi gibi görev yapacak

100. Yıl Atatürk Kan Merkezi İlk Yardım Hastanesi gibi görev yapacak
YAYINLAMA: 29 Aralık 2021 / 18.27
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2021 / 22.15
Atatürk Kan Merkezi’ne İlk Yardım Servisi'nin kurulması çalışmaları başladı

Cumartesi belediye memurları, pazartesi basın mensupları kan verecekler. 100. yıl Atatürk Kan Merkezi genel kurul toplantısı dün saat 6:00’da yapıldı. Açılış konuşmasını Vali Fikret Koçak yaptı.

Toplantıya danışma meclis Üyesi Doktor Mehmet Akdemir, gazetemiz kurucusu Osman Tuzcu, yazarlarımızdan Adil Dai, Anadolu Basın Birliği Gaziantep Şube Başkanı Yaşar Yula, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk ve şehitler için saygı duruşundan sonra kongre Divan başkanlığına Osman Tuzcu getirildi. 100. yıl Atatürk Kan Merkezi Dernek Başkanı Dr. İhsan Karslıgil iki yıllık çalışma raporunu okudu, ibra edildi. Karslıgil yaptığı açıklamada, bir kan merkezinin yılda 6000 şişe kan temin etmesi gerektiğini, bizim merkezin ise dört aylık süreçte 3000 şişe kan temin ettiğini, bunun 1000 şişesinin Zırhlı tugaydan, 1100 şişesinin merkeze birliğinden, 900 şişesini de halk tarafından bağışlandığını bildirdi. Atatürk Kan Merkezinde gerçekleşen Vali Fikret Koçak şükran duyduklarını ifade etti.

Yeni dernekler Yasası çıkıncaya kadar seçimler yapılmayacağından, eski yönetim kurulu aynen kaldı.

Dilek ve temenniler bölümünde ise Gaziantep 100. yıl Atatürk Kan Merkezinin aynı zamanda ilk yardım hastanesi gibi çalışabilmesi için Kızılay Genel merkezinden ilk yardım istasyonu merkezlerinin kısa sürede gönderilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca bir de ambulans getirilmesi için genel kurul kararı alındı. Alınan kararlar Kızılay Genel B aşkanlığına iletilerek derhal gönderilmesi istenecek.

Toplantıda 1 Mayıs’ta başlayacak olan kan bağış kampanyası üzerinde duruldu. Bugün belediye memurları 100. Yıl Atatürk Kan Merkezine giderek kan bağışında bulunacak. Pazartesi günü de Gaziantep’teki basın mensupları kan bağışında bulunacaklar.

Bütün yurtta olduğu gibi şehrimizde de 6 Mayıs’ta başlayacak olan genel kan bağış kampanyası dolayısıyla 1500 şişe geldi. Kısa bir süre sonra da 3500 şişe daha getirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *