ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

110 seyyar mazotçu kapatıldı

110 seyyar mazotçu kapatıldı
YAYINLAMA: 16 Temmuz 2020 / 20.10
GÜNCELLEME: 16 Temmuz 2020 / 20.10
Seyyar mazotçu olarak nitelendirilen 110 işyeri mühürlendi. Vali Erhan Tanju, kent için tehlike oluşturan ve ruhsatsız faaliyet gösterdikleri belirlenen mazot satıcılarına karşı mücadeleyi aralıksız devam ettirdiklerini belirtti.

Bu çerçevede özellikle Ünaldı, Üçoklar, Ocaklar, Bozoklar, Şehreküstü, Perilikaya mahallelerinde ve Havaalanı yolu üzerinde, GATEM Toptancılar Sitesi ve dolmuş son duraklarında bulunan seyyar mazot satıcılarını yakın takibe aldıklarını söyledi.

Tanju, bu işyerlerinin herhangi bir dağıtım şirketiyle bayilik veya GSM sözleşmesi bulunmadığının tespit edildiği belirtirken, “Kente kaçak yollardan girdiği belirlenen ithal motorin veya çeşitli katkı maddeleri karıştırılmış, araçlara zarar veren motorin satıyor. Ucuz olması gerekçesiyle tercih edilen mazot değişik arızalara neden oluyor ve motorun ömrünü kısalttığı biliniyor” dedi. Seyyar mazotçuların kullandığı sayaçlarda barometre ile oynayarak eksik mal satıldığının tespit edildiğini ifade eden Tanju, "Motorin almak isteyenler mutlaka bayiliği bulunan akaryakıt istasyonlarını tercih etsin” şeklinde konuştu.

1998 Yılından beri denetlenen 110 seyyar satıcının işyerlerinin mühürlendiğini ifade eden Tanju, aynı zamanda bunların satıştan men edilerek 97'si mühürleri kırdıkları için mühür fevkinden haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, çalışmaların ise aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *