ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

125 Yıldan beri şifa dağıtıyor

125 Yıldan beri şifa dağıtıyor
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2023 / 16.39
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2023 / 16.40
Amerikan Hastanesinin yenilenen bölümleri hizmete girdi

125 yıldan beri Gaziantep ve bölgeye sağlık hizmeti sunan en eski hastane konumundaki Amerikan Hastanesinin restore edilen bölümleri hizmete açıldı. Açılışa, SEV yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümü katıldı.

Gaziantep Amerikan Hastanesinin yenilenen bölümleri, Sağlık Eğitim Vakfı Başkanı Tamer Şahinbaş, SEV eski başkanı Yaşar Yaşer, Ertan Dumanlı, Şenes Erzik, Togay Bayatlı, Cezmi Ük, Ziya Köseoğlu ve hastane personelinin katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Amerikan Hastanesi 125’inci yaşını kutladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, SEV Başkanı Tamer Şahinbaş ve Dr. Ertan Dumanlı’nın yaptığı açılışa, hastane personeli ve çok sayıda davetli katıldı. Amerikan Hastanesinin yenilenen bölümlerinin açılış gününün, aynı zamanda hastanenin kuruluşunun 125’nci yıldönümüne denk geldiğini belirten Şahintaş, “Amerikan Hastanesi 125 yıldır Gaziantep’e ve çevre illere sağlık hizmeti vermenin gururunu yaşıyor. Başarılı bir hastane olan Amerikan Hastanesi daha pek çok 125 yıl burada gururla, sağlık hizmeti üretecektir.” diye konuştu.

Erzik ve Bayatlı en fazla ilgi toplayan ziyaretçiler oldu

Açılışın ardından Amerikan Hastanesinin yenilenen kısmını gezen davetliler, prematüre bebeklerin konulduğu kuvözdeki bebekleri izledi.

Temizliğiyle dikkat çeken Amerikan Hastanesi, ziyaretçilerin beğenisini kazanırken, SEV yönetim kurulu üyeleri ve davetlilerin bir kısmı hastane bahçesinde bulunan mezarları da ziyaret ettiler.

Hastanenin en ilgi toplayan konukları ise sporda adını dünyaya duyuran Togay Bayatlı ve Şenes Erzik oldu. Erzik ve Bayatlı ziyaretçiler kadar basın mensuplarının da ilgi odağı oldu.

900 hastaya hizmet veriliyor

Amerikan Hastanesi hakkında ziyaretçileri bilgilendiren Başhekim Cezmi Ük, “Sağlık ve Eğitim Vakfı 1968’de Amerikan Bord Heyetinin kurucusu olduğu İzmir, Tarsus ve Üsküdar Amerikan Liseleri ile Talas Amerikan ortaokulu mezunları ve Amerikan Bord personeli tarafından kuruldu. Amerikan Bord heyeti, 1820’lerden buyana ülkemizde eğitim ve sağlık alanında hizmet vermektedir. Cumhuriyetin kurulmasından sonra da Türk halkına kaliteli eğitim ve sağlık hizmeti götürmeyi amaçlayan Amerikan Bold Heyetinin kurucusu olduğu üç okul günümüzde de eğitim hizmetine devam etmektedir. Amerikan Bold okullarından başka Gaziantep Amerikan Hastanesi ile SEV Matbaacılık ve Yayıncılık Eğitim Tic. AŞ.’de SEV bünyesinde faaliyet göstermektedir. Gaziantep Amerikan Hastanesi 1879’da kurulmuştur. 1999’da Diabet Merkezi, 2002’de ise poliklinik binası hizmet vermeye başlamıştır. Günde ortalama 500 hasta poliklinikten faydalanmakta ve yaklaşık 900 hastaya hizmet vermektedir” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *