ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

14 Aralık’ta 100 İtalyan iş adamını ağırlayacağız

14 Aralık’ta 100 İtalyan iş adamını ağırlayacağız
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2024 / 08.32
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2024 / 08.32

Gaziantep’te kurulması planlanan “İtalyan Sanayi Bölgesi” projesi ile ilgili olarak İtalyan büyükelçiliğinden üst düzey iki yetkili incelemelerde bulundu.

Devlet Bakanı Adolfo Urso’da gelecek

İtalya'nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Adolfo Urso’nun 100 iş adamıyla birlikte 13 Aralık 2004 tarihinde Türkiye’ye geleceği, Devlet Bakanı Urso’nun 13 Aralık’ta İstanbul'da, 14 Aralık’ta Gaziantep’te, 15 Aralık’ta da Ankara’da inceleme ve temaslarda bulunacağı öğrenildi.

Gaziantep'te bir “İtalyan Sanayi Bölgesi” kurulması planlanıyor

İtalya'nın Gaziantep’te bir “İtalyan Sanayi Bölgesi” kurmayı planladığı, bu nedenle 14 Aralık’ta yapılacak ziyaret öncesinde ve kurulması planlanan proje çalışmaları ile ilgili ön görüşmelerin yapılabilmesi için İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Başkanı Andrea Canepari ile İtalya'nın İstanbul Ticaret Ofisi Başkanı Dr. Antonino Mafodda, Gaziantep'te çalışma ziyareti geliştirdi.

Kent sanayisi hakkında bilgi verildi

Görüşmede Canepari ve Mafodda, Gaziantep valiliğinde Vali Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıpoğlu, GASBAŞ Başkanı Mehmet Özmen, ABİGEM Direktörü Hülya Tetik, GTO ve GSO genel sekreterleri yer aldı. Vali Lütfullah Bilgin kent hakkında konuklara genel bilgi verirken, GSO Başkanı Nejat Koçer de Gaziantep sanayisi hakkında hazırlanmış bir dosyayı Canepari ile Dr. Mafodda’ya verdi.

İtalyan Sanayi Bölgesi, bölgenin ekonomik gelişmesine katkıda bulunur

GSO Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep’te gerçekleştirilmesi planlanan İtalyan Sanayi Bölgesinin başta Gaziantep olmak üzere bölgenin ekonomik gelişmişliğine katkı sağlayacağını söyledi.

Koçer, Gaziantep’in sanayi ve ticaret yapısıyla Türkiye ekonomisinde son derece önemli bir yer tuttuğunu, coğrafi konumu itibariyle Orta Doğu pazarı için vazgeçilmez bir stratejik merkez olduğunu, bölgeler arasında bir köprü oluşturduğu, gelişmiş sanayi altyapısı ve önemli limanlara olan yakınlığı ile iç ve dış piyasalara ürün arz eden bir ticaret merkezi olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi yüzde 90 arttı

Nejat Koçer, “Bilindiği üzere, İtalya, ülkemizin önemli dış ticaret ortaklarından birisi olup Almanya’dan sonra ülkemizin en çok ithalat ve ihracat gerçekleştirdiği ikinci ülke konumundadır. İki ülke arasındaki ticaret hacmi geçtiğimiz 10 yılda yüzde 90 oranında artış kaydetmiş ve 2004 yılında 8.7 milyar dolara ulaşmıştır. 2004 yılının ilk 7 aylık döneminde ise ticaret hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 79 oranında artışla 6.4 milyar dolara ulaşmıştır” dedi.

Sanayi kuruluşlarında incelemede bulunuldu

Andrea Canepari ile Dr. Antonino Mafodda, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep Serbest Bölgesi, KÜSGET ve bazı sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulunmalarının ardından Gaziantep’ten ayrıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *