ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

17 döviz bürosundan 6’sı kapandı

17 döviz bürosundan 6’sı kapandı
YAYINLAMA: 14 Aralık 2023 / 17.56
GÜNCELLEME: 14 Aralık 2023 / 18.15

Son bir yıl içerisinde dövize ilginin azalması nedeniyle 17 döviz bürosundan 6’sının kapandığı bildirildi.

Gaziantep'te yerleşik Tuğçe Döviz ve Altın A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Baycan, dövizdeki durgun seyir ve Türk lirasının aşırı değerlenmesi karşısında işlem hacimlerinin yüzde 80 oranında düştüğünü söyledi.

Ekonomi politikasından dövizciler olumsuz etkilendi

Hükümetin kararlılıkla uyguladığı ekonomi politikasından dövizlerin olumsuz yönde etkilendiğini kaydeden Baycan, “Kendi adımıza endişeli bir beklenti içindeyiz. Ancak bizim işimizin azalması ülkede ekonominin iyiye gittiğini işareti eder” dedi.

Tasarruf sahipleri artık dövize yatırım yapmıyor

Baycan, son yılda tasarruf sahiplerinin bir gelenek haline gelen parasını dövize yatırma uygulamasının özellikle son 2 yılda yön değiştirdiğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Hükümetin ekonomi politikasındaki kararlılığını piyasalara yansımasının etkisiyle tasarruf sahipleri dövize yatırım yapmadıkları gibi özellikle küçük birikimi olanlar da daha önce aldıkları dövizi bozdurup otomobil, ev, arsa, ev eşyası gibi benzeri harcama yöneldiler. Birikimi olan döviz bürosuna gelmiyor. Döviz büfeleri ise bu gelişmeden olumsuz yönde etkileniyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *