ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

18 Milyon lira için kuyruk

18 Milyon lira için kuyruk
YAYINLAMA: 17 Temmuz 2023 / 14.51
GÜNCELLEME: 17 Temmuz 2023 / 14.51
Ne ekonominin iyiye gittiğini söylemek, ne de enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi, Türkiye'nin yoksullaştığı gerçeğini silemez. Bu kuyruk, ekonominin iyiye gittiğini söyleyenler için en güzel yanıt. Kuyruktaki vatandaşlar, Dünya Bankası tarafından finanse edilen “Şartlı Nakit Transferi Projesi” Kapsamında fakir ailelere verilecek eğitim ve sağlık yardımını almak için sabahtan akşama kadar bekliyor.

Her şey 13-18 milyon lira yardım için

İlk ve orta dereceli okullardaki öğrenciler için aylık 18 milyon, 0-6 çocuklar için de 13 milyon liralık yardımı almak isteyen aileler, Şehitkamil Kaymakamlığına müracaat edip uzun kuyruklar oluşturdu. Sıra nedeniyle oluşan izdihama Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

3 günde 2 binin üzerinde başvuru

Şehitkamil Kaymakamı Haluk Tunçsu, yardım için müracaatların 1 Mart 2004 tarihinde başladığına dikkat çekerek şunları söyledi: “3 günde 2 binin üzerinde vatandaşımız eğitimle sağlık yardımı almak için müracaat etti. Müracaatların ilk günlere yoğunlaşması nedeniyle doğal olarak uzun kuyruklar oluşuyor” dedi.

Şehitkamil’de 110 bin çocuk var

Kaymakam Haluk Tunçsu, Şehitkamil bölgesinde 0-6 yaş grubu ve ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 110 bin çocuğumuz bulunduğunu kaydederken, “Doğal olarak fakir aileler yardım talebinde bulunuyor ve bu konuda gerekli evrakları tamamlayıp görevlilere teslim ediyor. Önümüzdeki günlerde kuyruklar azalacak ve vatandaşımıza daha uygun bir ortamda hizmet vereceğiz”

Hak kazananlara ödeme yapılacak

Tunçsu, eğitim ve sağlık yardımı için müracaat eden ailelerin durumlarının inceleneceğini ve yardım almaya hak kazananlara en kısa zamanda ödemelere başlanacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *