ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

19 Mayıs, bağımsızlık ve özgürlüğün ateşlendiği gündür

19 Mayıs, bağımsızlık ve özgürlüğün ateşlendiği gündür
YAYINLAMA: 17 Ekim 2023 / 15.38
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2023 / 15.45
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valilik tarafından hazırlanan anma programına Demokrasi Meydanı’na çelenk konulmasıyla başlandı ve Kamil Ocak Stadı’nda kutlamalara devam edildi.

Aileler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda görev alan çocuklarının heyecanını paylaşmak için sabahın erken saatlerinde stadyumdaki yerlerini aldı. Çocukları tören alanından geçen aileler onlara alkışlarla destek verdi.

19 Mayıs Türk Milleti’nin sonsuzluğa uzanan dönem noktasıdır

Kamil Ocak Stadyumu’ndaki törenlerde Vali Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ve Tugay Komutanı Necdet Sezginer'in halkın bayramını kutlamalarının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu ve geçit töreni yapıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Vali Bilgin, 19 Mayıs’ın Türk milletinin sonsuzluğa uzanan bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Sönmeye yüz tutan umutlar 19 Mayıs’ta yeniden canlandı

“Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakmak üzere Samsun’a çıktığı günün 85. Yıldönümü, milletçe bir bayram olarak kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz” diyen Bilgin, “Vatanın bütünlüğü ve milletin istiklalini yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan yüce Atatürk, sadece büyük Türk milletine güvenmişti. Bu güvenle 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak ülkenin içinde bulunduğu karanlığı aydınlatan hareketi başlatmıştı. Bu hareket Erzurum ve Sivas’ta yineleyerek bir memleket sevdası haline gelmiş sel gibi coşmuştu. 19 Mayıs Türk Milleti’nin sonsuzluğa uzanan dönüm noktasıdır. Yüce Atatürk’ün ülkeyi aydınlığa çıkarmak üzere başlattığı bu tarihi Anadolu yolculuğu sönmeye yüz tutan umutların yeniden canlanmasını, Türk milletinin aynı ülkü etrafında kenetlenmesini sağlamıştır” diye konuştu.

19 Mayıs uyanışın sembolüdür

“19 Mayıs, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık hareketinin fiilen başlamasının ve uyanışının sembolüdür” diyen Bilgin, Atatürk’ün 19 Mayıs’ı kendisinin doğum günü olarak kabul etmesi bu tarihin Türk milleti için ne kadar anlamlı olduğunun açık bir ifadesidir. Çünkü bu tarih milletimizin parlak geleceğinin başlangıç tarihidir” şeklinde açıklama yaptı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *