ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

200 bin lira kira yardımını hükümete geri iade ettiler

200 bin lira kira yardımını hükümete geri iade ettiler
YAYINLAMA: 21 Haziran 2023 / 11.13
GÜNCELLEME: 21 Haziran 2023 / 11.21
KESK’e bağlı Eğitimsen hükümetin eğitim emekçilerine ödediği 200’er bin lira kira yardımını, iade etti.

200’er bin liralık kira yardımlarının günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirten öğretmenler, PTT’nin Hürriyet Caddesi İşletme Merkezi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra bordrolarındaki kira yardımlarını posta havalesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi.

Öğretmenlerle dalga geçiliyor

‘’Utancımızdan çocuklarımızdan sakladığımız bordrolarımızdaki bu ödenek, günün koşullarına uygun hale getirilinceye kadar, kira yardımını hükümete geri göndermeye devam edeceğiz’’ diyen Eğitimsen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, ‘’Siyasi iktidar eğitim emekçilerine 200 bin lira kira yardımı yapmaktadır. İfade edilmesinin bile utanç verici olduğu bu meblağ, siyasi iktidarı utandırmamaktadır. Bütün girişimlerimize rağmen hükümet kira yardımını artırmamakta, günün koşullarına göre belirlenmemekte ayak diretmektedir. Kira yardımının komik derecede düşük olması eğitim emekçileriyle dalga geçmektedir. Bu nedenle 200’er bin lirayı hükümete geri iade ediyoruz. Belki bu 200 bin lira nedeniyle ay sonuna kadar sıkıntı çekeceğiz, ama yeter ki, hükümetimiz dar boğaza düşmesin. Sadaka olmaktan bile uzak olan bu komik paranın tarafımıza ödenmesini asla kabul edemeyiz’’ şeklinde açıklama yaptı.

Sorunlar çözüleceği yerde büyümektedir

Eğitimcilerin insanca yaşayacak ücret talep ettiklerini vurgulayan Bozgeyik, ‘’Eğitim emekçileri sadaka değil, insanca yaşayacak bir ücret talep etmektedir. Bu eylemimiz aynı zamanda hükümeti, kamuoyunun vicdanına havale etmeyi amaçlamaktadır. Açlık sınırının 500 milyonu, yoksulluk sınırının 1,5 milyarı geçtiği ülkemizde en üst düzeyde ve eşi çalışmayan iki çocuklu bir öğretmenin aylığı 15 Ocak itibariyle 780 milyon olmuştur. Ortalama öğretmen aylığı ise 700 milyon civarındadır. Eğitim emekçileri yıllardan bu yana sefalet ücretine mahkum bir hayat sürmektedir. Özlük ve sosyal hakları kullanma konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Sorunlar çözüleceği yerde her yıl katlanarak büyümektedir’’ diye konuştu.

Bozgeyik, kira yardımı ve çocuk yardımının öğretmenleri utandırmayacak rakamlara yükseltilmesi gerektiğini belirtirken, eğitimcilere ödenen ücretin yoksulluk sınırının altında olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *