ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

2000 kişi, SSK borçlarının taksitlendirilmesi için başvurdu

2000 kişi, SSK borçlarının taksitlendirilmesi için başvurdu
YAYINLAMA: 15 Aralık 2022 / 13.08
GÜNCELLEME: 15 Aralık 2022 / 13.08
SSK Gaziantep il müdürü Alaattin Karaoğlu, 2000 sigortalının, 18 trilyon TL tutarındaki borçlarının taksitlendirilmesi için başvurduklarını söyledi.

Karaoğlu, SSK prim borçlarının taksitlendirilmesi amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından başlatılan taksitlendirme ve gecikme faizlerinin düşürülmesine yönelik başlatılan kampanyanın, devam ettiğini kaydetti.

Karaoğlu, ülkede son birkaç yıl içinde üst üste yaşanan ekonomik krizler nedeniyle, işverenin SSK, Bağ-kur primlerini ve bazı vergileri ödeyemeyecek duruma geldiğini belirtti. İşverenlerin büyük sıkıntıya girdiğini gören ilgili bakanlıkların, vatandaşların devlete olan borçlarına ödeyebilmeleri için çeşitli ödeme kolaylıkları sağladığını vurgulayan Karaoğlu, şöyle konuştu:

“Gaziantep’te 3000 sigortalının birikmiş 20 trilyon anapara, 20 trilyon TL da gecikme faizi olmak üzere 40 trilyon TL borcu bulunuyor. Kampanya kapsamında şu ana kadar 2000 sigortalı yaklaşık 19 trilyon TL tutarındaki borçlarının taksitlendirilmesi için başvuruda bulundu. Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı şu ana kadar taksitlendirme için uyguladığı gecikme faizini %3’ten %2’ye düşürdü. Normal gecikme faizleri aylık yüzde 7’dir. Bu kampanya için ise faiz oranı yüzde 3’e kadar indirildi. Yeni alınan bir kararla bu oran yüzde 2’ye düşürüldü. Bu oranın düşürülmesi kampanyaya olan ilgiyi daha da artıracak.”

Karaoğlu, sürenin 3 Ekim 2003’e kadar uzatıldığını, sigortalıların son günü beklemeden gelip taksitlendirme ve gecikme faizinin düşürülmesinden faydalanmalarını isteyerek, “3 Ekim tarihinden sonra SSK prim borçlarının tahsili için icra takibi başlatacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *