ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

30 ev ve işyerinde kaçak elektrik kullanımı tespit edildi

30 ev ve işyerinde kaçak elektrik kullanımı tespit edildi
YAYINLAMA: 03 Nisan 2024 / 12.11
GÜNCELLEME: 03 Nisan 2024 / 12.11

TEDAŞ Müessese Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda 30 ev ve iş yerinde kaçak elektrik kullanıldığı tespit edildi.

Kaçak elektrik kullanan 7 kişi ile ev ve iş yerlerinde kullanılan elektrik sayaçlarını sıfırlayıp abonelerden haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 9 görevli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı TEDAŞ görevlilerinin ev ve iş yerleri abonelerinin kaçak elektrik kullanımına yardımcı olup, haksız kazanç elde ettiklerine ilişkin bir ihbar üzerine değişik bölgelerde bulunan ev ve iş yerlerine operasyon yapıldı.

Operasyonlar sonucunda ev ve iş yerlerinde kaçak elektrik kullandıkları tespit edilen kişiler gözaltına alındı.

TEDAŞ görevlilerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda elektrik sayaçlarının sıfırlanmasına kullanılan 7 boş mühür mühürleme işleminde kullanılan çok miktarda örgüt tel, bir mühür pensesi ve çok miktarda malzeme bulundu.

Açıklamada kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 7 kişi ile elektrik stajlarını sıfırlayıp haksız kazanç sağladığı iddia edilen 9 görevli emniyette ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *